Kroták verí, že fazóna vydrží aj na Nitru

Sportnet|23. nov 2004 o 00:00

Košice - Dvoma gólmi prispel k výhre HC Košice v Dubnici 7:3 kapitán východniarov Arne Kroták (na snímke). Košičania na Považí už druhýkrát naložili

poslednému celku tabuľky sedmičku (prvý zápas sa skončil 7:2). Dá sa teda povedať, že duely na ľade extraligového nováčika sú ľahké? - adresovali sme otázku A. Krotákovi.

"Povedal by som, že v žiadnom prípade. Aspoň tie začiatky určite nie. V prvom ani druhom zápase sme nezačali dobre a sme radi, že sme napokon vývoj stretnutia otočili a strelecky sa presafili," odvetil košický útočník. V oboch dueloch modro-bieli skutočne inkasovali ako prví. V nedeľu sa Dubničania držali do 25. minúty, dokedy vydržal stav 2:2. Až potom začal suverénne kraľovať favorit. Čím si teda A. Kroták vysvetľuje tie začiatky - tým, že Dubničania majú v úvode zápasu ešte dostatok síl, alebo tým, že Košičania začínajú vlažnejšie? "V jednom i druhom je kus pravdy. Predsa len, Dubnica je dosť ďaleko, svoje zohráva aj cestovanie. Nováčik je tiež známy tým, že keď sa dostane do vedenia, hrá sa proti nemu veľmi ťažko."

Košičania zaťažili dubnické konto siedmimi gólmi v oboch dueloch na súperovom ľade. Iba pred domácim obecenstvom za touto normou zaostali, hoci fanúšikovia najmä doma čakali gólostroj. Na svojom štadióne však hráči HC porazili tohto protivníka len 3:0. "Nie vždy sa strelecky darí. Keď si spomeniem na zápas na domácom ľade, mali sme v ňom obrovské množstvo šancí. Nedokázali sme ich premeniť, preto sa zápas skončil len 3:0. Dôležité je však víťazstvo, nie to, či im naložíme desať gólov."

Za pozornosť stojí, že sedemgólový uragán predviedli modro-bieli druhýkrát po sebe. V piatok totiž uštredrili rovnakú prehru 3:7 Zvolenu. Po reprezentačnej prestávke pritom vstúpili nulou na Slovane, kde prehrali 0:1. Akoby ich práve táto nula naštartovala, keďže v ďalších dvoch zápasoch dosiahli spolu 14 presných zásahov. "Po prestávke sme sa na Slovane trošku ťažšie rozbiehali. Samozrejme, aj v Bratislave sme mali dosť príležitostí na skórovanie. Žiaľ, nevyšlo to. O tom šport je, že niekedy sa darí, inokedy menej. Sme radi, že ďalšie dva zápasy sme zvládli." Debakel Dubničanom sa od východniarov dal očakávať, no že odprevadia dovtedy vedúci Zvolen s prehrou 3:7, to muselo príjemne prekvapiť i samotných hráčov. "Do zápasu so Zvolenom sme išli s tým, že chceme podať dobrý výkon. Proti tomuto súperovi to v aktuálnej sezóne vieme. Výška skóre bola pre divákov krásna, aj pre nás. Nebola však taká podstatná, dôležitejšie je víťazstvo."

Dnes si Košičania zmerajú pred vlastnými fanúšikmi sily s Nitrou. Nepríjemný súper, ale východniari sú po posledných úspechoch nažhavení. "Nitra sa v lete posilnila. Majú veľmi dobré mužstvo. Keď chceme byť úspešní, musíme hrať naplno dopredu i dozadu. Musíme si dávať pozor na ich rýchle protiútoky. Uvidíme, ako to dopadne, ale boli by sme veľmi radi, keby sme nadviazali na výkony z posledných dvoch zápasov," dodal A. Kroták.

UDRELO DO OČÍ

Arne Kroták si v dvoch posledných dueloch vylepšil aj osobný strelecký účet, trafil sa spolu trikrát. Počet svojich gólov v tejto sezóne tak zaokrúhlil na desať. Určite ho to potešilo i z tohto dôvodu, že vyhlásený kanonier mal predtým šesťzápasovú streleckú pauzu. "Samozrejme. Toho roku sa nejako strelecky trápim. Som teda rád, že som v posledných dvoch dueloch skóroval. Dúfam, že to takto bude pokračovať," verí A. Kroták.(špa)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kroták verí, že fazóna vydrží aj na Nitru