Krompašania sa nezľutovali ani nad Rudňancami

Šesťgólová nádielka. Krompašan Tomáš Biľ (druhý sprava) sa v súboji proti Rudňanom zapísal to listiny strelcov až trikrát.
Šesťgólová nádielka. Krompašan Tomáš Biľ (druhý sprava) sa v súboji proti Rudňanom zapísal to listiny strelcov až trikrát. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|5. jún 2013 o 00:00

Gólové hody boli v piatoligovom spišskom derby. Líder tabuľky vyprevadil zverencov trénera Zajaca so šesťgólovou nádielkou.

Veľké gólové hody boli v piatoligovom spišskom derby. Líder tabuľky vyprevadil zverencov trénera Zajaca so šesťgólovou nádielkou.

KROMPACHY. Prvé mužstvo piatoligovej súťaže skupiny Juh pokračuje v skvelých jarných výkonoch.

Po tom čo v najdôležitejšom zápase sezóny rozstrieľali doma Čaňu, nešetrili na svojom trávniku ani futbalistov zo spišskej baníckej obce.

Súboj dvoch spišských zástupcov v 28. kole piatej ligy Juh skôr vyzeral ako priateľský a nie majstrovský.

Prvé miesto krompašského lídra už nikto nemôže ohroziť a Rudňanci majú piatoligovú účasť istú na ďalšiu sezónu už dávno. A tak je konečný výsledok 6:0 trošku prekvapujúci.

„Podľa výsledku to tak na ihrisku nevyzeralo. Nehrali sme zle, ale zlomovým momentom bolo vylúčenie nášho brankára za stavu 3:0. Potom to už naši hráči „zabalili“ a majstrák len dohrávali. Trošku ma mrzí, že priskoro prestali hrať hlavne starší skúsení hráči. Domáci boli v tomto zápase maximálne efektívni. Z mála šancí dokázali šesťkrát skórovať, naozaj sa im strelecky veľmi darilo,“ vrátil sa k spišskému derby tréner OŠK Rudňany Jaroslav Zajac.

Hetrik striedajúceho Biľa

Šesť gólov je krutá nádielka pre Rudňancov. Zaujal však strelec posledných troch. Striedajúci Tomáš Biľ zaznamenal čistý hetrik.

„Zo začiatku to bolo opatrné z oboch strán. Rudňanci hrali behavý futbal, vedeli si dať loptu, no do vážnejšej situácie sme ich nepustili. Z nariadenej penalty Kuriško otvoril skóre. Gólom do šatne Ľubo Ontko uzavrel skóre prvej časti hry. Naskakoval som do rozbehnutého zápasu, keď už hosťom dochádzali sily. Ľahšie sa mi behalo a po vylúčení brankára hostí sme ešte viac pritlačili. Paradoxný bol môj tretí gól v 90. minúte, keď som sa dokázal presadiť hlavou na počudovanie všetkých spoluhráčov. Takéto góly sú v mojom prípade zriedkavé. Rudňancov však musím pochváliť, lebo k nám prišli hrať otvorený futbal, nie brániť. Majú mladé behavé mužstvo a zaslúžene hrajú piatu ligu,“ skonštatoval po najlepšom svojom zápase sezóny kanonier Krompách Tomáš Biľ.

Bol to jeho prvý hetrik vo futbalovej kariére?

„Svoj posledný hetrik si pamätám ešte z dorasteneckých čias. Tento proti Rudňancom ma veľmi potešil. Bol pred našimi fanúšikmi a mojou rodinou, ktorá sa tiež prišla pozrieť na tento zápas. Verím, že to nebol posledný hetrik v kariére,“ s úsmevom odpovedal T. Biľ.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Krompašania sa nezľutovali ani nad Rudňancami