Krásne gesto michalovských športovcov

Deti z detských domovov. Športovci ich obdarili pred zápasom Iuventy.
Deti z detských domovov. Športovci ich obdarili pred zápasom Iuventy. (Autor: Jaroslav Čúrny)
Sportnet|8. nov 2010 o 00:00

Športovci z Michaloviec ukázali veľké srdce. Futbalisti MFK Zemplín a hádzanárky Iuventy sa rozhodli spoločne pozvať svojich priaznivcov na sobotňajšie stretnutia proti Šali, respektíve Veselí nad Moravou.

MICHALOVCE.

Akcii dali príznačný názov Tento víkend bude náš a súčasne sa rozhodli pozvať a obdariť svojich malých kamarátov z detských domovov. Oboje vyšlo perfektne, hádzanárky i futbalisti svoje stretnutia vyhrali, dokopy bolo na nich zvedavých vyše 2 000 ľudí, ale najpodstatnejší bol aj tak neopakovateľný úsmev na tváričkách nadšených detí.

Vyhrali i potešili

Iuventa a MFK Zemplín sa rozhodli poskytnúť divákom zľavnené vstupné za polovicu. Finále sa odohralo v hádzanárskej Chemkostav aréne, kde pred samotným zápasom odovzdali hráčky Iuventy i futbalisti MFK Zemplín darčeky detičkám z detských domovov. Sympaticky sa pridali aj hráčky českého vicemajstra z Veselí nad Moravou.

Zápas potom slávnostne otvoril primátor Michaloviec Viliam Zahorčák v spolupráci s asistentmi futbalového trénera Vlastimila Petrželu, ktorý musel odcestovať domov, Františkom Šturmom a Bogdanom Stefanovičom.

"Sme nesmierne šťastní, že všetko, čo sme si spolu s hádzanárkami naplánovali, nám do bodky vyšlo. Body ostali doma, divákov bolo hlavne na hádzanej mnoho a deti odchádzali domov s nezabudnuteľným zážitkom i darčekmi. Určite si už čoskoro niečo podobné zopakujeme a znovu to bude mať charitatívny nádych," poznamenal autor tejto myšlienky, futbalista MFK Zemplín Ivan Janek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Krásne gesto michalovských športovcov