Krakov podľa Chmelára nestiahol projekt s Jasnou, rozhodne sa 30. mája

Hotel Grand v turisticko-športovom rekreačnom centre Jasná. Ilustračná snímka.
Hotel Grand v turisticko-športovom rekreačnom centre Jasná. Ilustračná snímka. (Autor: SITA)
TASR|26. máj 2014 o 16:22

Definitíva o odstúpení poľského mesta Krakov od kandidatúry na usporiadanie zimných olympijských hier v roku 2022 padne neskôr.

KRAKOV. Definitíva o odstúpení poľského mesta Krakov od kandidatúry na usporiadanie zimných olympijských hier v roku 2022 padne údajne až 30. mája. V pondelok to prezidentovi Slovenského olympijského výboru (SOV) Františkovi Chmelárovi povedal jeho poľský kolega Andrzej Kraśnický.

Aj keď sa tak s veľkou pravdepodobnosťou nakoniec asi stane, konečnému rozhodnutiu musí predchádzať rokovanie predstaviteľov mesta Krakov so všetkými zainteresovanými subjektmi, čiže aj s SOV.

Ako konštatuje oficiálna stránka SOV, predchádzajúce informácie z magistrátu Krakova o stiahnutí kandidatúry, ktoré sa dostali do médií, tak boli predčasné.

Prezident slovenského výboru v pondelňajšom telefonickom rozhovore s Kraśnickým dostal informáciu, že výsledok referenda ešte neznamená automaticky stiahnutie olympijskej prihlášky Krakova.

Prezident POV predtým o celej veci hovoril s primátorom Krakova Jacekom Majchrowským a z jeho slov vyplynulo, že informácia o stiahnutí bola predčasná.

"Keďže do projektu je zaangažované nielen poľské Zakopané, ale aj slovenská strana a náš prípravný výbor, podobnému kroku musí predchádzať rokovanie predstaviteľov mesta Krakov s ďalšími zainteresovanými subjektmi," uviedol Chmelár a dodal: "Rokovanie aj s našou účasťou sa uskutoční 30. mája priamo v Krakove."

"Musíme stiahnuť kandidatúru," oznámil Majchrowski, ktorý bude čoskoro informovať o odstúpení aj Medzinárodný olympijský výbor (MOV).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Krakov podľa Chmelára nestiahol projekt s Jasnou, rozhodne sa 30. mája