Košický treťoligista nemá vo svojich rukách ani druhé miesto

(Autor: facebook)
Sportnet|8. jún 2018 o 00:00

Dve kolá pred koncom sa musia spoliehať na zakopnutie Lipian.

KOŠICE. Famóznu sériu šiestich víťazstiev na nulu ťahá od začiatku mája treťoligový FK Košice, v oficiálnych záznamoch stále hrajúci pod značkou TJ FK Vyšné Opátske.

Klub, ktorý chce v lete spojením s mládežníkmi FK Košice – Barca pod značkou FC Košice nadviazať na úspešné a skrachované FC VSS Košice, od začiatku mája nastrieľal súperom v šiestich zápasoch 20 gólov a už vyše 600 minút neinkasoval ani jediný.

„Šesť zápasov bez gólu je zrkadlom toho, čo chceme hrať. Ale samozrejme prioritou je pre nás góly dávať,“ poznamenal tréner Miroslav Sovič.

Škoda, že táto séria Opátskeho nezačala už skôr. Dve kolá pred koncom súťaže strácajú Košičania na druhom mieste na postupovú prvú priečku štyri body a pri súčasnej forme lídra z Lipian je len veľmi málo pravdepodobné, že sa im podarí vyskočiť na čelo tabuľky.

„Futbal je taký. S tým už nič nespravíme . Ale žijeme do konca a kým bude šanca, tak sa o ňu pobijeme,“ hovorí tréner Miroslav Sovič.

Bandžuchova smršť

Skvelú formu potvrdili hráči Opátskeho aj v poslednom domácom zápase, v ktorom na trávniku štadióna v Čermeli privítali v šlágri ambiciózny Stropkov, ktorý bol donedávna ďalším horúcim favoritom na postup do druhej ligy.

Hostia si napokon z Čermeľa odniesli prehru rozdielom triedy, keď o zápase rozhodla trinásťminútová trojgólová smršť útočníka Radovana Bandžucha. T

en sa vďaka prihrávkam spoluhráčov ocitol trikrát za obranou súpera.

„Neviem, kedy to bolo, ale podobný hetrik som už v kariére zaznamenal. Dnes prešli finálne prihrávky, na ktoré vždy na obrannej línii súpera čakám,“ povedal Bandžuch, jeden z najlepších hráčov III. ligy Východ v posledných rokoch.

Gólovú smršť si vychutnal aj tréner Sovič. „Jeho trojgólová erupcia bola fantastická. Chýbali jej len diváci, ktorí mohli celému zápasu dodať ešte väčší šmrnc a atmosféru. Verím, že sa dočkáme aj toho,“ povzdychol si.

Hetrikového Bandžucha víťazstvo nad Stropkovom potešilo, hoci rovnako ako jeho spoluhráči si uvedomuje, že skvelá víťazná séria začala pre FK Košice resp. TJ FK Vyšné Opátske neskoro.

„V našom mužstve je to tak na jar vždy. Stále máme pomalší začiatok a potom sa rozbehneme. Ale boj o postup v žiadnom prípade ešte nevzdávame a budeme sa biť až do konca,“ dodáva Bandžuch.

V predposlednom treťoligovom kole nastúpia hráči Vyšného Opátskeho v sobotu 9. júna o 17.00 proti „béčku“ Tatrana Prešov.

Košice aj vo štvrtej lige

Košice budú mať od novej sezóny zastúpenie aj vo štvrtej lige.

Dve kolá pred koncom si po víťazstve 2:1 v Seni v predstihu postup z V. Košicko-gemerskej ligy zabezpečili hráči Slávie TU Košice.

Mužstvo trénera Rolanda Módera sa tak po troch rokoch od vzniku opäť vyšplhalo o poschodie vyššie a na kedysi slávnom trávniku štadióna Technickej univerzity na Watsonovej ulici bude v budúcej sezóne bojovať v južnej skupine regionálnej IV. ligy.

Domácu rozlúčku s úspešnou sezónou absolvujú „vysokoškoláci“ v nedeľu 10. júna, keď o 17.00 privítajú na štadióne Watsonova mužstvo Poproča.

(Autor: facebook)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košický treťoligista nemá vo svojich rukách ani druhé miesto