Košickí fanúšikovia si z trénera Slovana uťahovali

Košická radosť. Po vedúcom góle Tomáša Huka.
Košická radosť. Po vedúcom góle Tomáša Huka. (Autor: tasr)
Sportnet|27. apr 2015 o 00:00

Dušan Tittel, ktorý prevzal po Chovancovi koučing hráčov Slovana, si musel vypočuť zopár uštipačných poznámok.

Dušan Tittel, ktorý prevzal po Chovancovi koučing hráčov Slovana, si musel pri odchode do kabín po zápase s MFK Košice vypočuť zopár uštipačných poznámok od domácich fanúšikov: „Dušan, veď ste prehrali s béčkom... To je hanba...“

KOŠICE. To s tým béčkom je síce pravda, ale len čiastočne, lebo jediný „béčkar“, ktorý nastúpil v základnej zostave žlto-modrých, bol stopér Zoltán Žebík.

Tomáš Kubík, František Pavúk, alebo aj Milan Dimun, to sú už hráči, ktorí majú v registračke zapísaný „prechodný pobyt“ v kabíne A-mužstva, a na konte aj zopár prvoligových minút.

Ale predsa, iné je naskočiť do zápasu ako striedajúci hráč, a iné byť na ihrisku od začiatku, v základnej zostave.

Medzi fanúšikmi, ale aj v kabíne, boli mierne obavy, ako to mužstvo v takomto „novotvare“ proti predsa len skúsenejšiemu Slovanu zvládne.

Zomkli sa ako mužstvo

Najmä nad obranou, kde nezostal po „škrtoch v rozpočte“ A-mužstva kameň na kameni, sa vznášal veľký otáznik. Ale tak ako v Dunajskej Strede, aj proti Slovanu to chalani zvládli.

Prakticky bez vypuklejšej chybičky, akoby hrali odjakživa spolu.

„Je pravda, že na to, že sme hrali prvýkrát v takomto zložení, tak to fungovalo dobre,“ prijal pochvalu jediný mazák v štvorčlennej defenzívnej formácii Mikuláš Tóth.

Tréner Fabuľa to trafil perfektne, keď na post druhého stopéra, vedľa Tomáša Huka, „inštaloval“ o dva roky staršieho Zoltána Žebíka.

A vyšiel mu aj ťah s Tomášom Kubíkom na ľavej strane obrany, kde nemohol nastúpiť vykartovaný Miroslav Viazanko.

„Veru, super, Zoli zapadol perfektne do našej formácie, do obrany i celkovo do kolektívu, takže je to výborné. Vytvorili sme dobrú partiu a proti Slovanu sme odohrali dobrý zápas. Zomkli sme sa ako mužstvo, aj za stavu 1:1, nepoľavili sme, išli sme ďalej za víťazstvom, a to sa nám napokon aj podarilo. Uvidíme, v akom zložení nastúpime v ďalšom zápase. Je to na trénerovi, ako to vymyslí, on to zvykne dosť pomiešať, takže sa necháme prekvapiť...“

Na lavičke boli samí neskúsení hráči, takže so striedaním musel tréner Fabuľa narábať veľmi opatrne. Pre tých na ihrisku to bolo fyzicky o to náročnejšie.

„Áno, bolo to fyzicky náročné,“ priznáva Miki Tóth.

„Už aj preto, že bolo teplejšie, to bolo ťažšie, ale myslím si, že zápas sa vyvíjal tak, že sme stále dobíjali energiu, chceli sme ju mať, aby sme to dotiahli do úspešného konca.“

Zdalo sa však, že po chybe Darka Tofiloskeho môže padnúť psychika mužstva, taký gól môže zlomiť aj skúsenejší mančaft.

„Určite, človek si pomyslí, že je to škoda dostať taký gól, a prvé minúty sme sa z toho trošku spamätávali, ale potom sme zapli ďalej, išli sme za víťazstvom, a je super, že sme dali druhý gól.“

Mal si napľuť do rukavíc

Brankár Darko Tofiloski si po tom góle zhlboka vydýchol.

„Hej, hej, som veľmi šťastný, že chlapci dali ten víťazný gól. Priznávam, bola to moja chyba. On to tak čudne trafil, a ja som to asi aj trošku podcenil. Lopta sa mi vyšmykla z rukavíc, možno aj preto, že som si na ne nenapľul...“

Ešteže ten kiks nevidela Darkova manželka Vesna, ktorá počas celého druhého polčasu „šantila“ na tribúne s ich synčekom.

„Veru, našťastie som ten gól nevidela. Ale už som mu povedala, že si v ďalšom zápase musí dávať väčší pozor, že sa taká chyba nesmie opakovať,“ zasmiala sa nežnejšia polovička rodiny košického gólmana.

Do smiechu po zápase nebolo Exkošičanovi Markovi Milinkovičovi, aj keď to bol on, čo Darka strelou z dvadsiatich metrov nachytal.

„Vedeli sme, že Darko vie niekedy urobiť chybu, takže sme sa aj v kabíne dohodli, že to budeme skúšať, častejšie strieľať na bránu. Myslím si, že v druhom polčase sme hrali trošku aj s vetrom, čo mi pri strele pomohlo. Ale je jasné, že keď to tam padlo, tak ma to poriadne prekvapilo.“

Aj také veci sa vo futbale stávajú, a je jasné, že macedónsky brankár po tom góle nebude v MFK ďalším hráčom na odpis, lebo je to, napriek ojedinelým chybičkám, veľká opora žlto-modrých.

A navyše, zmluvu s vedením klubu podpísal. Aj keď si vydobyl svoje, že nie je až do konca roku 2015, ale je to kompromis.

„Podpísal som zmluvu do 30. júna tohto roku, a ešte chcem mužstvu pomôcť.“

Aj k zisku ďalších bodov. Tie štyri, ktoré pribudli na konto Košičanov v posledných dvoch kolách, boli veru nečakané.

„Ja si myslím, že mať štyri body z takýchto dvoch ťažkých zápasov je skvelé,“ priznal obranca Tóth.

„Teraz nás čaká ďalší ťažký zápas v Trenčíne, a my stále môžeme len prekvapiť...“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košickí fanúšikovia si z trénera Slovana uťahovali