Košická otázka pred semifinále: Slovan, Trenčín či Zvolen?

Nevyberá si. Rostislav Čada čaká, na koho Košice narazia v semifinále.
Nevyberá si. Rostislav Čada čaká, na koho Košice narazia v semifinále. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|9. mar 2011 o 00:00

Dnes večer spozná obhajca extraligového primátu semifinálového súpera. Stane sa ním Slovan, Trenčín či Zvolen? Túto otázku si kladú v košickom klube, ale isto aj priaznivci majstra.

KOŠICE. Dnes večer spozná obhajca extraligového primátu semifinálového súpera. Stane sa ním Slovan, Trenčín či Zvolen? Túto otázku si kladú v košickom klube, ale isto aj priaznivci majstra, veď už zajtra sa začne predpredaj lístkov na prvé dva domáce zápasy v Steel Aréne.

Koho by si za súpera prial tréner HC Košice Rostislav Čada? „My si súpera nevyberáme. Počkáme si, ako to dopadne a zatiaľ sa pripravujeme na nedeľňajší štart série," povedal nám Čada.

Ovplyvňuje skutočnosť, že súpera ešte nepoznáte taktickú prípravu na semifinále? „V tejto fáze tréningov pracujeme na tom, s čím sme neboli spokojní v sérii s Nitrou a to je obranná činnosť jeden na jedného. Bolo tam z našej strany viac faulov hokejkou a stále pracujeme na zlepšení hry v presilovkách. Kým nepoznáme súpera, tak je nácvik hry v presilovke či v oslabení štandardný. Akonáhle ho budeme vedieť, tak bude tá príprava špecifická, ale to bude možné až od štvrtka."

S kým sa môžu Košice stretnúť
  • so Slovanom za predpokladu, že ten doma zdolá Duklu a Banská Bystrica si poradí so Zvolenom
  • s Trenčínom a to v prípade ak vojaci vyhrali rozhodujúci zápas na Slovane a Banská Bystrica vyradí Zvolen
  • so Zvolenom by sa oceliari stretli, ak ten zvíťazí v siedmom zápase pod Urpínom, vtedy bude výsledok duelu Slovan - Trenčín z pohľadu Košíc nepodstatný
tt
Kto by viac oceliarom pasoval?
  • Podľa tabuľkového postavenia by bol najprijateľnejším súperom Zvolen. Ten by už postupom do semifinále prekročil očakávania, na jednej starne by nebol pod tlakom, na druhej by mohlo dôjsť aj k istému uspokojeniu. So Zvolenom majú Košice priaznivú bilanciu. Doma ho zdolali 3:2, 4:3 po samostatných nájazdoch a prehrali 2:4. Vo Zvolene oceliari vyhrali 2:1, 2:1 po samostatných nájazdoch a 6:1.
  • Favoritom by boli Košice určite aj v sérii s Trenčínom. Ten má bojovné mužstvo, viacero ostrieľaných harcovníkov aj šikovných a dravých mladíkov. Dukle by po postupe mohli narásť krídla, predsa len by však bola kvalita na strane majstra. Navyše, vojaci by mali v nohách ťažkú sériu, v ktorej museli ísť zápas čo zápas na doraz. Aj s Duklou má obhajca v tomto ročníku extraligy priaznivú bilanciu, doma najskôr prehral 3:4 po samostatných nájazdoch, no potom vyhral v Steel Aréne 6:2 a 3:0. Pod hradom Matúša Čáka vyhrali Čadovi zverenci dvakrát 4:2 a raz prehrali 1:4.
  • Z pohľadu diváka by bol Slovan jednoznačne najatraktívnejším súperom, no súčasne aj najnebezpečnejším. Slovan pred dvoma rokmi nebol ani vo finále, vlani si ho síce s Košicami zahral, no titul nezískal a tak by mali belasí obrovskú motiváciu zosadiť veľkého rivala z trónu. Navyše, hráčsky káder má Slovan kvalitný. Čo sa týka vzájomných zápasov, bratislavský tím v Košiciach prehral zakaždým - 1:2, 0:2 a 4:5 po samostatných nájazdoch. Majster vyhral súpera 4:0, dvakrát mu však na jeho ľade podľahol - 0:2 a 1:4.
tt

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košická otázka pred semifinále: Slovan, Trenčín či Zvolen?