Košice uvidia počas MS 2019 aj štvrťfinále

Zápas Kanada - Švajčiarsko základnej skupiny B hokejových MS11 v Košiciach 3.mája 2011.
Zápas Kanada - Švajčiarsko základnej skupiny B hokejových MS11 v Košiciach 3.mája 2011. (Autor: archív TASR)
SITA|10. feb 2015 o 08:15

O zápasoch Slovenska v Košiciach počas MS 2019 rozhodne SZĽH.

KOŠICE. Ak na májovom kongrese Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) definitívne pridelia majstrovstvá sveta 2019 Slovensku, na rozdiel od šampionátu 2011 uvidia štvrťfinálové duely aj v Košiciach. Pred štyrmi rokmi sa konala kompletná vyraďovacia fáza v Bratislave.

"My sa na majstrovstvá sveta tešíme aj preto, lebo sa zmenil ich model na dve viacčlenné skupiny, čo znamená, že štvrťfinále, ktoré sme tu naposledy nemali, máme teraz isté. O tom, či u nás odohrá slovenský tím nejaké zápasy, rozhodne SZĽH, on v tomto má rozhodujúce slovo," povedal pre Korzár generálny manažér Steel arény Igor Havrila.

Koncom februára zavítajú na košický Štadión Ladislava Trojáka zástupcovia IIHF a skontrolujú pripravenosť na šampionát. V Zürichu už majú od konca minulého roka kompletný projekt s podkladmi o košickej i bratislavskej hale.

"Určite si pozrú šatne, tréningovú halu, zázemie a budú sa pýtať, čo by som chcel zlepšiť. Už u nás boli koncom roka 2014. Keďže sa Švajčiari vzdali kandidatúry, tak to na 95 percent máme, len si ešte počkáme na potvrdenie, ktoré príde v máji," prezradil pre Korzár Havrila.

V Košiciach by chceli pred MS zrekonštruovať priľahlý hotel, na práce už majú aj stavebné povolenie. Vylepšiť by chceli aj svetelný park v hale.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Košice uvidia počas MS 2019 aj štvrťfinále