Košice povedú Jančuška s Bačom, legenda klubu ukončila kariéru

Na snímke zľava nový tréner HC Košice Milan Jančuška, jeho asistent Jerguš Bača a generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš.
Na snímke zľava nový tréner HC Košice Milan Jančuška, jeho asistent Jerguš Bača a generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš. (Autor: TASR)
TASR|2. máj 2017 o 11:44

Vedenie košického klubu predstavilo personálne zmeny.

KOŠICE. Krátko pred začiatkom letnej prípravy vyriešilo vedenie tipsportligového klubu HC Košice trénerskú otázku a predstavilo aj ďalšie personálne zmeny v klube. Hlavným trénerom A-mužstva sa stal Milan Jančuška, v pozícii asistenta bude pôsobiť Jerguš Bača.

Prezidentom klubu sa stal Július Lang, ktorý vo funkcii nahradil Juraja Mondíka. Klub predstavil novú trénerskú dvojicu na utorňajšej tlačovej konferencii, na ktorej zároveň útočník Peter Bartoš oznámil koniec kariéry a bude trénersky pôsobiť pri košickej mládeži.

Má dobré pocity

Milan Jančuška pôsobil v uplynulej sezóne v MsHK Žilina a svoj tím doviedol k zisku bronzových medailí. O skúseného kouča bol záujem aj v Žiline, ale napokon prišlo k dohode s košickým klubom. Obaja tréneri sa s HC Košice dohodli na ročnej spolupráci.

"Do Košíc prichádzam s veľmi dobrými pocitmi. Odkedy som v HC Košice naposledy trénoval, sa zmenilo veľa vecí. Prišiel čas na návrat. Rokovania s generálnym manažérom Jurajom Bakošom boli veľmi rýchle a korektné. Mám už určitú predstavu o skladbe mužstva," uviedol Jančuška.

Potrebovali vyhrať. Košice prehrali v Martine a vypadli: fotogaléria

2.5.2017

Košické A-mužstvo viedla až do konca základnej časti v sezóne 2016/2017 trénerská dvojica Rostislav Čada - Marcel Šimurda. Tri kolá pred koncom dlhodobej časti vedenie klubu odvolalo túto dvojicu a do konca sezóny viedli tím Miroslav Marcinko s Antonom Bartánusom.

Košičania však pod ich vedením vypadli už vo štvrťfinále play-off, keď nečakane podľahli MHC Martin 2:4 na zápasy. Košický klub tak po dlhých rokoch nedosiahol na medailu a druhýkrát za sebou sa nedostal do finále. Jančuška si uvedomuje, že návrat do čelných pozícií bude prioritou.

"Prichádzam do klubu v čase, keď je na rade významná prestavba kádra A-mužstva. Mám určitú predstavu o skladbe mužstva. Z vlaňajšieho kádra má zmluvu deväť hráčov a tí zostávajú. Nie je vylúčené, že mužstvo doplnia zámorskí hráči, prípadne hráči z Európy. Chcem však požiadať o strpenie, pretože rokovania stále prebiehajú," uviedol Jančuška, ktorý zároveň priznal, že má záujem o dvoch hráčov z bronzového žilinského kádra.

Moja misia v Žiline sa skončila. Vzhľadom na ekonomické zázemie i hráčsku kvalitu sme dosiahli asi maximum našich možností. Nastal však čas na zmenu. Ja som sa potešil ponuke z Košíc a urobím všetko pre to, aby sme boli úspešní.


Milan Jančuška, nový tréner HC Košice

Jednou z úloh novej trénerskej dvojice bude vštepiť A-mužstvu atraktívny herný prejav, ktorý zaplní tribúny Steel arény. "Ja som produktom košického hokeja. Vyrástol som v Košiciach, hrával som tu a aj trénoval. Chcem vrátiť Košiciam atraktívny útočný hokej. Hokej sa hrá pre divákov a my spravíme všetko pre to, aby sme divákov vrátili späť do hľadiska," poznamenal Jančuška.

O zotrvanie skúseného trénera sa snažil aj žilinský klub. Generálny manažér MsHK Žilina Imre Valášek netajil záujem o predĺženie spolupráce, ale k tomu napokon nedošlo.

"Moja misia v Žiline sa skončila. Vzhľadom na ekonomické zázemie i hráčsku kvalitu sme dosiahli asi maximum našich možností. Nastal však čas na zmenu. Ja som sa potešil ponuke z Košíc a urobím všetko pre to, aby sme boli úspešní," poznamenal nový tréner HC Košice.

Chcú odtrhnúť deti od počítačov

Zároveň s oficiálnym oznámením novej trénerskej dvojice sa košický klub rozlúčil s útočníkom Petrom Bartošom, ktorý vo veku 43 rokov ukončil aktívnu kariéru.

"V prvom rade sa chcem poďakovať klubu za to, že mi umožnili hrávať za HC Košice. Rozhodol som sa obrátiť list a ísť v živote ďalej," uviedol Bartoš, ktorý sa stane jedným z mládežníckych trénerov v HC Košice.

Podľa generálneho manažéra HC Košice sa Peter Bartoš s kariérou rozlúči pred niektorým zo septembrových zápasov HC Košice.

Peter Bartoš.
Peter Bartoš. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)

K personálnym zmenám došlo aj v manažmente klubu. Po tom, čo Juraj Mondík nedávno abdikoval na post prezidenta HC Košice, sa tejto funkcie ujal Július Lang.

"Vnímam to ako veľkú česť a zodpovednosť. Máme smelé ambície a naším cieľom bude minimálne finále. Zabudnúť nemôžeme ani na fanúšikov a mládež. Môžem povedať, že budeme hľadať všetky spôsoby ako odtrhnúť deti od počítačov a prilákať ich na štadión," poznamenal Lang.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Košice povedú Jančuška s Bačom, legenda klubu ukončila kariéru