Košice, B. Bystrica a Nitra zatiaľ nemajú licenciu na súťaže UEFA

Futbalisti Košíc sa víťazstvom v Slovnaft Cupe kvalifikovali do predkola Európskej ligy.
Futbalisti Košíc sa víťazstvom v Slovnaft Cupe kvalifikovali do predkola Európskej ligy. (Autor: SME - TOMÁŠ BENEDIKOVIČ)
SITA|11. máj 2014 o 15:08

Futbalisti Košíc si bez licencie nebudú môcť zahrať v predkole Európskej ligy UEFA.

BRATISLAVA. Deväť z dvanástich klubov futbalovej Corgoň ligy dostalo licenciu pre súťaže Európskej futbalovej únie (UEFA) a najvyššiu republikovú súťaž mužov súťažného ročníka 2014/2015.

Rozhodol o tom Prvostupňový orgán licenčného konania (POLK) sa na svojom zasadnutí 29. apríla.

Košice nesplnili finančné požiadavky

Licencie dostali ŠK Slovan Bratislava, FK DAC 1904 Dunajská Streda, Spartak Myjava, MFK Ružomberok, FK Senica, AS Trenčín, FC Spartak Trnava, FC ViOn Zlaté Moravce a MŠK Žilina.

Tieto kluby splnili požiadavky pre jej udelenie. Informuje o tom nová úradná správa SFZ.

"V prvostupňovom konaní POLK pre nekompletnosť licenčnej dokumentácie a nesplnenie požiadaviek finančných kritérií rozhodol neudeliť licenciu klubom FK Dukla Banská Bystrica a FC Nitra. Pre nesplnenie požiadaviek finančných kritérií rozhodol neudeliť licenciu klubu MFK Košice."

Európska liga

"Rozhodnutia POLK boli všetkým klubom zaslané elektronickou aj doporučenou poštou," uvádza sa ďalej v novej úradnej správe SFZ.

Účastníci licenčného konania, ktorým v prvostupňovom konaní neudelili licenciu, majú možnosť podať odvolanie voči rozhodnutiu POLK, a to Odvolaciemu orgánu licenčného konania (OOLK) v termíne do 15. mája 2014 vrátane.

Ako je známe, hráči MFK Košice prvomájovým triumfom vo finále národného pohára Slovnaft Cupu nad Slovanom Bratislava (2:1) si vybojovali právo účinkovať v predkole Európskej ligy UEFA 2014/2015.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Košice, B. Bystrica a Nitra zatiaľ nemajú licenciu na súťaže UEFA