Košičanov čaká v pohári klub z Banskej Bystrice

Dvojica trénerov. Radoslav Látal (vľavo) a Jiří Neček (v strede) nechcú v pohári nič podceniť.
Dvojica trénerov. Radoslav Látal (vľavo) a Jiří Neček (v strede) nechcú v pohári nič podceniť. (Autor: veja)
Sportnet|12. nov 2014 o 00:00

Futbalisti MFK Košice si v 5. kole Slovnaft Cupu zmerajú sily s banskobystrickým celkom Jupie Podlavice Badín.

V pohárovej „Tour de Slovaquie“ 2014/2015 čaká na futbalistov MFK Košice (obhajca trofeje) už štvrtá etapa, ktorá ich zavedie do povstaleckého kraja, v 5. kole (osemfinále) Slovnaft Cupu si zmerajú sily s banskobystrickým celkom Jupie Podlavice Badín.

KOŠICE. Kvalitou to bude asi niečo podobné, ako doterajší súperi MFK v novom ročníku Slovenského pohára, MŠK Námestovo (III. liga), ŠK Tvrdošín (IV. liga) či FK Slovan Nemšová (III. liga), lebo Jupie Podlavice Badín má štatút štvrtoligového mužstva.

Aj tento tím je pre Košičanov veľká neznáma, lebo ešte ho jakživ hrať nevideli. Nebolo by na ňom nič zvláštne, keby... Keby jeho meno nebolo spájané s hviezdou slovenskej reprezentácie a SSC Neapol Marekom Hamšíkom.

Futbalová škola Jupie Banská Bystrica bola totiž jeho kolískou. Od júna tohto roku má liaheň mladých futbalistov oficiálny názov Jupie Futbalová škola Mareka Hamšíka.

„Ozaj? To som teda nevedel, že Marek Hamšík vyrastal v tom klube,“ priznal asistent trénera MFK Košice Jiří Neček.

„Ale chlapci, ktorí sedia vedľa, prikyvujú, že je tak. Oni to sledujú, pre mňa je to novinka. A musím priznať aj to, že veľa nevieme ani o kvalitách nášho súpera. Od kamarátov vieme len toľko, že sú veľmi dôrazní, húževnatí, že to mužstvo nesmieme podceniť, lebo by sa nám to mohlo vypomstiť. Chceme v pohári postúpiť ďalej, a vyhrať tam jednoznačne.“

Znamená to splniť štvorgólovú pohárovú normu? Lebo toľko gólov nastrieľali Košičania Námestovu, Tvrdošínu i Nemšovej...

„Takto to neplánujeme, všetko závisí od vývoja zápasu. Samozrejme, chceme vyhrať, a nemusí byť pritom ani splnená pohárová norma. Keď sa nám podarí postúpiť, vo štvrťfinále by sme narazili zrejme na Dunajskú Stredu. Bude sa hrať už na dva zápasy, a je to mužstvo, cez ktoré by sa dalo prejsť.“

Myšlienky na obhajobu budú štekliť až na jar

Fortunaligistom sa už asi nebude dať vyhnúť, a to je znamenie, že v Slovenskom pohári začína pomaly prituhovať.

„Veru. Zatiaľ sme sa nemohli sťažovať, lebo sme mali dobrý žreb. Kým naším súperom v piatom kole je mužstvo zo štvrtej ligy, niektoré mančafty z najvyššej súťaže hrajú už medzi sebou,“ vraví Jiří Neček, Látalov asistent.

Asi by klamal, keby povedal, že v košickej kabíne sa ešte nehovorí o obhajobe trofeje.

„Ale ešte na to veľmi nemyslíme. Tieto myšlienky nás začnú štekliť až na jar, keď budú na programe záverečné kolá pohára. Teraz máme pred sebou osemfinále, a pohárové zápasy treba brať úplne inak ako ligové. Nič v nich nemožno podceniť, aj keď hráte so súperom zo štvrtej ligy.“

Takže, treba trénovať aj jedenástky, keby na ne náhodou prišlo?

„Nie, nie, my sme jedenástky pred pohárom ani teraz netrénovali,“ prekvapil nás trošku Jiří Neček. „Veríme, že jedenástky ani tentoraz kopať nebudeme, že o našom postupe rozhodneme v riadnom hracom čase.“

Šetria ho na majstrák

Do boja v osemfinále Slovenského pohára bude zrejme nasadená najsilnejšia zostava, aj keď v Čermeli stále nedokážu úplne „vybieliť“ listinu maródov.

„Aj teraz je na nej Peťo Kavka, ktorý má problémy s trieslom, a Ivan Ostojič, ktorý hlásil koňara zo zápasu za béčko. Otázne je, v akom stave dnes ráno príde (Košičania cestovali do Banskej Bystrice až dnes, v deň zápasu - pozn. red.), keď sa na to bude cítiť, tak s nami na pohár pocestuje. Po zranení je však už v poriadku Erik Pačinda, ale o ňom rozhodneme my, či na pohár pôjde, lebo by sme ho chceli pošetriť skôr ešte na nejaký jesenný majstrák. On má už obrovskú chuť, a najradšej by išiel s nami, ale ešte mu trochu chýba kondícia. Aj preto mu Rasťo Švický na tréningoch dáva poriadne zabrať,“ vraví Jiří Neček.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičanov čaká v pohári klub z Banskej Bystrice