Košičanky v eurolige statočne bojujú

(Autor: TASR)
Tomáš Prokop|10. nov 2011 o 15:01

Good Angels prehrali v poslednom zápase s favorizovaným Spartakom Moskovská oblasť. Euroligovú skupinu však majú stále veľmi dobre rozohranú.

KOŠICE. Košické basketbalistky prehrali v stredu na domácej palubovke so štvornásobným víťazom euroligy Spartakom Moskovská oblasť 55:67. Nepodarilo sa im nadviazať na tri posledné výhry z Európskej ligy, ale ich hra mala viacero pozitív.

Mladý kolektív ukázal bojovný výkon a tréner Štefan Svitek má na čom v ďalších zápasoch stavať.

Strelecky potenciál opäť potvrdila Danielle McCray, ktorá sa presadila aj proti výbornej defezníve ruského tímu a s dvadsiatimi bodmi viedla zostavu Good Angels.

Spartak im ukázal chyby

„Takýto zápas sme potrebovali, dobre nás otestoval. Ukázal nám, kde sme robili chyby a na čom musíme pracovať. Naďalej verím našej zostave, môžeme sa len zlepšovať,“ povedala dvadsťštyriročná krídelníčka.

Košičanky budujú svoju hru hlavne na kolektívnom výkone, v ktorom nie je výraznejšia líderka.

Obrovský pokrok vo svojej hre spravila od minulej sezóny rozohrávačka Miljana Bojovičová. Z trochu ustráchanej hráčky sa stala viac ako solídna dirigentka.

„Vlani sme mali jasné líderky v Candice Dupree a Zuzane Žirkovej. Nemala som toľko priestoru ako teraz. Momentálne je situácia iná, preto sa snažím odovzdať tímu maximum a moja pozícia v tíme je odlišná. Niekto musí zobrať na seba zodpovednosť, aj keď osobne sa necítim ako líder, lebo sila tejto zostavy je v kolektíve,“ uviedla sympatická srbská basketbalistka.

((video))

Americkej hviezde Košice chýbajú

Stredajší zápas na košickej palubovke bol špeciálny pre Candice Dupree, ktorá bola v minulých dvoch sezónach hviezdou slovenského tímu. Tentokrát už prišla ako jedna z hviezd súpera.

„Košice mi chýbajú. Mala som to tu rada. Prostredie, fanúšikov. Držím im v ďalších zápasoch palce, myslím si, že sa tu zišla dobrá zostava, ktorá ešte môže prekvapiť,“ povedala dvadsaťsedemročná Američanka, ktorá nastrieľala v zápase dvanásť bodov.

Dupree dodala, že v Moskve našla výborné podmienky, ktoré by jej mohli priniesť vytúžený euroligový titul. „Šiesty rok naňho čakám, mohlo by sa to podariť. Výhru z Košíc sme dosť potrebovali pre zvýšenie sebavedomia.“

S výkonom svojho tímu bol spokojný napriek prehre manažér Daniel Jendrichovský. „Trošku ma mrzí, že sme na Spartak nenarazili v úplne prvých zápasoch, keď nebol ešte veľmi rozohraný. Mohli sme mať viac šancí. Proti nám odohrali bezchybný zápas. Nevidel som ich ešte v tejto sezóne takto hrať. Z piatich zápasov však máme tri výhry, z toho dve vonku. Môže to ešte veľa znamenať.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Košičanky v eurolige statočne bojujú