Košičania zatiaľ mastia florbal, pigpong či bedminton

Sportnet|6. dec 2011 o 00:00

Z corgoňligistov sa trápi na európskych ihriskách už iba bratislavský Slovan, ostatné mužstvá už len tréningovo „dožívajú“ a hráči premýšľajú o tom, ako a kde by bolo najlepšie stráviť decembrovú dovolenku.

Z corgoňligistov sa trápi (na európskych ihriskách) už iba bratislavský Slovan, ostatné mužstvá už len tréningovo „dožívajú“ a hráči premýšľajú o tom, ako a kde by bolo najlepšie stráviť decembrovú dovolenku.

KOŠICE. To je aj prípad futbalistov MFK Košice, ktorí budú až do 9. decembra udržiavať tréningový režim, kým dostanú pokyn „pohov“. Až do pondelka 9. januára, keď je naplánovaný prvý zraz v Čermeli v novom roku.

Ich zimná príprava má dva scenáre - buď sa odohrá v domácich podmienkach a bude prešpikovná niekoľkými zápasmi so súpermi z tunajších nižších súťaží či ligistami z Poľska a Maďarska, alebo sa v kalendári nájde miesto a peniaze aj na nejakú krátku zahraničnú stáž (horúce sú linky s Tureckom a Cyprom) v priaznivejšej klíme.

Aj preto sú v termíne, v ktorom by sa mohla uskutočniť, pri predpokladaných domácich sparringpartneroch ešte otázniky.

„Všetko je v štádiu riešenia, či bude príprava prebiehať doma, alebo pôjdeme aj na zahraničné sústredenie, podľa toho sa zariadime. Preto je ešte zbytočné na tie februárové termíny, keď možno budeme vonku, zháňať súpera,“ vraví vedúci A-mužstva Roman Šimko.

„Akurát generálka na Corgoň ligu v sobotu 18. februára v Debrecíne je dohodnutá. A ktovie, keby sa nám podarilo v Maďarsku zohnať aj druhého súpera, možno by bol z toho aj dvojzápas.“

Turecko by privítali

Ponuka domácich sparringpartnerov nie je príliš vídatná (maximálne druholigové kluby), aj preto by Košičania privítali konfrontáciu s kvalitnejšími zahraničnými mužstvami niekde na neutrálnej pôde.

„Sme pripravení aj na tú alternatívu, že by sme išli do zahraničia. Na internete máme ponuky z Turecka i Cypru, ale všetko závisí od toho, či sa nám podarí zohnať sponzora. Dva týždne v Turecku by sme určite privítali. Bolo by to oživenie prípravy, a našli by sme tam kvalitnejšie terény aj súperov. Zatiaľ, kým zahraničné sústredenie nie je isté, snažíme sa, aby bola príprava v domácich podmienkach zabezpečená na sto percent.“

Tótha zlákala exotika

Tréningový režim, pred dovolenkami, je už prirodzene voľnejší ako počas plnej zápasovej prevádzky.

„Robíme to viac-menej formou zábavy, aby sa chlapci trošku odreagovali a nemuseli myslieť iba na futbal. Zahrali si pingpong aj bedminton, a náš kondičný tréner vybavil telocvičňu, kde si môžu zahrať i florbal. Ako som si všimol, tak najlepšie to s hokejkou ide Timonovi Dobiasovi či Erikovi Pačindovi, ale myslím si, že nehrozí, že by presedlali na iné športové odvetvie. Chlapcom sa florbal páči, ale nejde v ňom o život, nikto sa pri ňom našťastie nezranil.“

Väčšina hráčov sa chystá na domácu vianočnú a silvestrovskú klasiku, iba jeden z nich nahlásil na dovolenkové obdobie aj trochu exotiky.

„Miki Tóth je už na dovolenke v Dominikánskej republike, preto dostal aj tréningovú úľavu, ale neviem o tom, že by sa ho niekto ďalší chystal tromfnúť, väčšina chlapcov strávi dovolenku doma,“ vraví Roman Šimko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičania zatiaľ mastia florbal, pigpong či bedminton