Košičania so štyrmi medailami

Družstvá kladkový luk. Víťazné družstvo UVLF Košice.
Družstvá kladkový luk. Víťazné družstvo UVLF Košice. (Autor: md)
Sportnet|4. apr 2014 o 00:00

Uplynulý víkend sa konali majstrovstvá Slovenska v halovej lukostreľbe dospelých, kde Košičania získali niekoľko pódiových umiestení.



KOŠICE. V kategórii kladkových lukov priniesli hneď dve zlaté medaily.

Medzi jednotlivcami triumfoval Marcel Pavlík (UVLF Košice), ktorý výbornou streľbou nedal šancu svojim súperom a vylepšil tak svoje kvalifikačné umiestnenie. Jaroslav Kondáš prehral v súboji o postup do štvorky a obsadil tak konečné 8. miesto.

V súťaži družstiev kladkových lukov sa z titulu tešilo družstvo UVLF Košice v zložení Pavlík, Kondáš a Lyocsa a obhájili tak titul z letnej sezóny. V dramatickom súboji o zlato zdolali družstvo Blue Arrows Viničné až vo finálovom rozstrele.

Medzi olympijskými lukmi sa spomedzi Košičanov najviac darilo Miroslavovi Duchoňovi (TJ AC Jasov), ktorý sa v boji o zlato stretol s Andrejom Kohlerom a v napínavom súboji, v ktorom bol už len kúsok od prehry sa dokázal vzchopiť a vyrovnať stav. O majstrovi Slovenska tak rozhodol až záverečný rozstrel na jeden šíp, v ktorom mal však viac šťastia súper a Duchoň tak skončil druhý. Jeho brat Juraj, ktorý bol z kvalifikácie na druhom mieste, však napokon skončil ôsmy, keď nepostúpil medzi najlepších štyroch po bratskom súboji s Miroslavom. Bratia Duchoňovci spoločne s Pavlom Nagyom (TJ AC Jasov) nastúpili do súťaže družstiev z prvého miesta, ale po skončení vyraďovacej časti obsadili konečné štvrté miesto.



lukostrelba-obr-1-miroslav-duchon_r928_res.jpg
Súboj bratov Duchoňovcov o postup do štvorky.
Foto: md




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičania so štyrmi medailami