Oktagon 23: Michal Konrád s prehľadom vyhráva na body

(Zdroj: Oktagon MMA)
Vladimír Bilohuščin|1. máj 2021 o 18:43 (aktualizované 1. máj 2021 o 19:32)

Michal Konrád predviedol taktický výkon.

BRNO. Organizácia Oktagon MMA priniesla novinku v podobe úvodného zápasu, ktorý fanúšikovia mohli zhliadnuť na sociálnych sieťach úplne zdarma. A nešlo pritom o súboj neznámych bojovníkov, ale o stret víťaza paitej série Výzvy Romana Paulusa a skúseného Michala Konráda.  

1.   Kolo

Úvod sa niesol v duchu premeriavania si súperov, pričom padlo niekoľko low kickov. Zaujímavosťou bolo, že obaja bojovníci menili postoj. Po prvej polocici kola sa zdalo, že o dva presnejšie úery bol lepší Konrád.

Po troch minútach súboj začal naberať obrátky, keď Konrád zobral súpera na zem a posielal tvrdé údery lakťami. Tu si český reprezentant s prehľadom postrážil pozíciu a uchmatol si úvodné dejstvo.

2.   Kolo

Oveľa živší nástup do druhého kola a ďalší takedown na stranu Konráda, ktorý až krekvapivo ľahko preniesol súboj na zem. Na zemi Konrád pekne prešiel na chrbát súpera a pre Paulusa to nevyzeralo veľmi dobre.

Konrád uzatvára body triangel a po chvíli skúsil prvé škrtenie, z ktorého sa ale Paulus dostal. Silová prevaha a technická vyspelosť, to sú pednosti, ktoré Konrád využíva a s prehľadom vyhráva aj druhé kolo.

3.   Kolo

Jedine ukonćenie zápasu pred časovým limitom mohlo Paulusovi priniesť výhru, čo v prestávke prízvukoval aj Attila Végh. Jeho zverenec ale nedokázal nájsť svoj rytmus, a aj keď zasiahol súpera pekným lakťom, po chvíli sa opäť ocitol na zemi.

Konrád zasa na zemi pekne kontroloval súpera a Paulus sa dostal na nohy až s vypätím síl. Posledná minúta mohla priniesť už iba zázrak, o ktorý sa Pulus aj pokúsil, ale bolo už príliš neskoro.

Výsledok: Michal Konrád vyhráva na body (29-27, 30-27, 28-27)

Slová víťaza: Je to šialenosť. Zmenil som si komplet hlavu a zápas som si užival, bral som to ako sparing. Súperov si nevyberám, ale možno s Dýkom z Liberca by to mohlo byť fajn. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 23: Michal Konrád s prehľadom vyhráva na body