Komu a čomu má Slovan ďakovať za titul

(Autor: TASR)
Ladislav Harsányi|21. máj 2011 o 19:48

Slovan Bratislava sa už dve kolá pred koncom Corgoň ligy stal jej víťazom. Čo rozhodlo, že mal tento rok a hlavne na jar výrazne navrch a prečo ho Žilina ani Senica viac nepotrápili?

Slovan Bratislava sa už kolo pred koncom Corgoň ligy stal jej víťazom. Čo rozhodlo, že mal tento rok a hlavne na jar výrazne navrch a prečo ho Žilina ani Senica viac nepotrápili?

1. Jarná séria bez prehry

Na jar doposiaľ nenašiel ani raz premožiteľa, okrem straty dvoch bodov v Dubnici (remíza) všetky svoje zápasy vyhral. Aj stretnutia, v ktorých sa Slovanu herne nedarilo, dokázal dotiahnuť do víťazstva.

2. Šebova strelecká fazóna

Kanonier Slovana Filip Šebo rozhodoval zápasy, vychytil skvelú streleckú formu – na jar strelil pätnásť gólov.

Šebov hetrik proti Trnave

3. Ďalšie individuality a tréner

Mužstvo na jar ožilo príchodom Milinkoviča, k spoľahlivým oporám sa zaradili brankár Putnocký a stredopoliar Žofčák. Začal sa prejavovať aj rukopis trénera Karla Jarolíma, ktorý prišiel k mužstvu počas rozbehnutej jesene.

4. Prepad Žiliny a fatálne chyby rozhodcov

Žilina po zimnom odchode opôr (Pečalka, Jež, Oravec) zaznamenala obrovský prepad, herná kríza sa premietla aj do veľkej bodovej straty. Na tím negatívne zapôsobili aj udalosti z duelu so Slovanom, ktorý bol skontumovaný v prospech hostí po inzultácii asistenta rozhodcu Slyška domácim divákom. V zápase urobil hlavný rozhodca Chmura dve fatálne chyby (nepriznal pokutový kop v prospech Žiliny a nesprávne vylúčil domáceho hráča). Slovanu pomohol rozhodca aj v zápase v Nitre, keď Valášek uznal neregulárny Dobrotkov gól rukou, jediný v tomto dueli.

5. Senica nevydržala

Seničania sa síce prekvapujúco dlho držali na prvom mieste, prehrali však kľúčový domáci zápas so Slovanom a následne aj ďalší v Banskej Bystrici, čím sa prakticky vyradili z boja o titul.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Komu a čomu má Slovan ďakovať za titul