Komárno extraligu do Košíc asi nepustí

Zrejme to nepustia. Zdá sa, že cez Komárno Košice extraligu "neporiešia".
Zrejme to nepustia. Zdá sa, že cez Komárno Košice extraligu "neporiešia". (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|17. júl 2009 o 00:00

Pred niekoľkými týždňami vyšla na svetlo sveta prekvapujúca zvesť. V Košiciach vraj existujú ľudia, ktorí majú záujem o utvorenie nového mužského basketbalového klubu, ktorý by za istých okolností dokonca ihneď mohol hrať aj v extralige.

Začiatkom júla sa kompetentní mali prezentovať i pred verejnosťou, no doteraz sa tak nestalo a je otázne, či k tomu vôbec dôjde.

KOŠICE. Ľudia, ktorí mali nový projekt spustiť a finančne podporovať, sú údajne momentálne v zahraničí. Známy košický tréner Jozef Rešetár vraví, že on bol len sprostredkovateľom určitých rokovaní a osobne do potenciálneho nového klubu nemal ambíciu nijako vstupovať.

Skúšali to

Ako je známe, Slávia TU Košice v uplynulom ročníku z extraligy vypadla a chystá sa na účinkovanie v prvej lige. Našla už aj trénera - Juraja Gacíka. Ako blesk z čistého neba preto zapôsobila nedávna informácia, že v Košiciach existuje skupina, ktorá má záujem robiť mužský basketbal, ale samostatne, pretože nechce vstupovať do Slávie TU. Dokonca vraj mali v talóne nádejné možnosti, ako predsa len uchovať pre Košice najvyššiu súťaž aj pre nadchádzajúcu sezónu.

Aj keď to nebolo oficiálne potvrdené, dnes je už veľmi pravdepodobné, že spomínanou šancou bolo hrať extraligu na úkor Komárna. Klub z južného Slovenska sa totiž dostal do finančných ťažkostí a reálne hrozilo, že na najbližší ročník nezoženie dostatok prostriedkov. "Ľudia z Košíc" podľa našich informácií s Komárňanmi hovorili. Lenže v tamojšom klube začali mobilizovať a momentálne sa zdá, že predsa len naškriabu takú čiastku, aby sa pôsobenia medzi elitou vzdať nemuseli, hoci riešiť musia aj dlžoby voči hráčom.

Šanca čím ďalej, tým menšia

Keď sme sa včera spojili s manažérom MBK Komárno Jozefom Paulikom, nevyvrátil, že existuje teória, že namiesto u nich sa bude hrať extraliga v Košiciach (aj keď oficiálne sa licencia medzi klubmi už predávať nemôže). "Takáto šanca je však čím ďalej, tým menšia," dodal zároveň jedným dychom. V Komárne sa totiž ohľadom ich finančnej situácie pohli ľady. "Dnes ešte nemôžem povedať na 100 percent, že Komárno bude hrať extraligu, ale sme k tomu blízko." Paulik teda tvrdí, že v týchto dňoch už nie sú v až takej zúfalej pozícii, ako keď ich oslovili východniari. "Možnosť, aby sa extraliga nehrala v Komárne, by som už označil za minimálnu. Všetko bude definitívne jasné v dohľadnom čase, počítam, že do desiatich dní sa to uzavrie," dodal manažér MBK.

Čo teraz?

Z toho všetkého vyplýva, že akékoľvek administratívne extraligové šance Košíc sú mizivé. Ostávajú otázky, či tí, ktorí chceli do projektu ísť, budú mať záujem niečo v tomto smere podnikať aj bez toho, že by hrali okamžite najvyššiu súťaž a odkiaľ by v takom prípade nabrali hráčov. Alebo celá nafúknutá bublina spľasne tak znenazdajky, ako sa aj objavila, a to bez toho, aby sa vôbec títo ľudia verejne prezentovali?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Komárno extraligu do Košíc asi nepustí