KHL: Slovan dal lekciu Chanty-Mansijsku, doma ho zdolal 6:0

Slovan predviedol možno najlepší výkon v sezóne.
Slovan predviedol možno najlepší výkon v sezóne. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|17. okt 2015 o 17:05

Hokejisti bratislavského Slovana vyrovnali svoje historicky najvyššie víťazstvo v KHL.

KONTINENTÁLNA HOKEJOVÁ LIGA - sobota:

HC Slovan Bratislava - HC Jugra Chanty-Mansijsk 6:0 (3:0, 3:0, 0:0)

Góly: 6. Lušňák, 8. Tičar (Jeglič, Sersen), 17. Jeglič (Švarný, Šťastný),34. Lušňák (Viedenský, V. Mihálik), 34. V. Nedorost (L. Kašpar, Luža), 37. Skalický (Lušňák)

Slovan: Brust - Sersen, V. Mihálik, J. Valach, Švarný, Starosta, Luža, Rosandič - L. Kašpar, V. Nedorost, L. Nagy - Miklík, Surový, Bartovič - Jeglič, Tičar, A. Šťastný - Lušňák, Viedenský, Skalický

HC Jugra: Fokin (17. Gelašvili) - A. Antonov, Ugoľnikov, Selezňov, Kalašnikov, Vasiľčenko, Pogorišnyj - Bortnikov, Panov, Rasskazov - I. Volkov, Ivanov, Gusev - Ševčenko, Taratuchin, Sitnikov - P. Medvedev, O. Jašin, Varfolomejev

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava otvorili ďalšiu sériu domácich zápasov v KHL sobotňajším vysokým víťazstvom nad Jugrou Chanty-Mansijsk 6:0.

"Belasí" tak vyrovnali svoj najvyšší triumf v medzinárodnej súťaži, rovnakým rozdielom zdolali v auguste aj Metallurg Novokuzneck.

V tabuľke Západnej konferencie poskočili na 11. miesto, keď z 22 duelov nazbierali dokopy 29 bodov.

Zverenci trénera Miloša Říhu mali zápas od začiatku pod kontrolou a už v prvom dejstve trikrát udreli. Góly strelili Lušňák, Tičar a Jeglič.

Svoju dominanciu potvrdili aj v druhom dejstve, v ktorom pridali opäť tri góly a rozhodli o svojom triumfe.

Na 4:0 zvýšil opäť najlepší hráč zápasu Lušňák, 20 sekúnd po ňom sa presadili aj Nedorost a skóre uzavrel Skalický.

Slovan sa najbližšie stretne v pondelok 19. októbra opäť na domácom ľade s Avtomobilistom Jekaterinburg.

12091340_10153872562633974_5120563615653.jpg

Foto: facebook (HC Slovan Bratislava)

Hlasy:

Miloš Říha (tréner Slovana): "Konečne sa mi hovorí ľahšie. Od úvodu sme hrali dobre, agresívne, tlačili sme sa dopredu. Z toho sme dávali góly, aký bol plán. V Kazani sme získali sebavedomie a bolo to vidieť."

Pavel Ježovskich (tréner Jugry): "Výsledok hovorí sám za seba. Nehrali sme tak, ako sme si predstavovali. Nezvládli sme to."

Patrik Lušňák (útočník Slovana, autor dvoch gólov): "Nikto si ani nepredstavoval, že prídeme domov a hneď dáme šesť gólov. Je to super najmä kvôli fanúšikom, pretože sme doma mali už dosť prehier. Verím, že ich to naštartuje a na ďalší duel ich príde viac. Celá päťka sme mohli dať aj viac gólov, mali sme dosť šancí."

Mislav Rosandič (obranca a debutant v drese Slovana): "Som rád, že to takto vyšlo, prvý zápas a vyhrali sme 6:0. O tom, že idem do Slovana som sa dozvedel včera pred zápasom, keď sme išli s Bystricou do Piešťan, zazvonil mi telefón a povedali mi, že mám po zápase prísť sem. Zatiaľ neviem, či tu ostávam. Uvidíme, čo mi povie tréner po tréningu. Nejakí chlapci sú zranení a keď sa dajú dokopy, asi sa vrátim do Bystrice."

Pavol Skalický (útočník Slovana, prvý gól v KHL): "Konečne nám to tam začalo padať a verím, že to bude pokračovať. Už po druhej časti sme mali pohodlný náskok. Je to iné, ako keď stále naháňame súpera, teraz sme to vybavili dosť rýchlo. Konečne som dal gól, vydýchol som si. Podarilo sa mi to dokonca doma."

Domace vitazstvo! HC SLOVAN Bratislava zmietol Jugru Chanty - Mansijsk 6:0! Goly: Lusnak, Ticar, Jeglic, Lusnak, Nedorost, Skalicky! #VerniSlovanu

Posted by HC SLOVAN Bratislava on Saturday, October 17, 2015

Priebeh

Slovan od začiatku kontroloval zápas a svoju dominanciu pretavil už v prvej tretine na tri góly. Úvodná presilovka mu síce nevyšla, ale krátko po nej sa už domáci fanúšikovia tešili.

V šiestej minúte sa presadil Lušňák, ktorý dorazil za Fokina svoju vlastnú strelu. O dve minúty neskôr viedli domáci už 2:0. Pri signalizovanom vylúčení hráča hostí prihral Jeglič na ľavú stranu Tičarovi a ten zakončil presne.

Hostia boli v útoku jaloví a proti domácej obrane si nedokázali vypracovať väčšie šance. V 15. minúte sa dostali "belasí" do prečíslenia dvoch na jedného, Fokin si však s Lušňákovým zakončením poradil.

V 17. minúte však inkasoval opäť, keď sa presadil opäť tretí útok Slovana. Švarný vystrelil od modrej a Jeglič šikovným tečom nasmeroval puk do siete.

Tréner Jugry po treťom góle zareagoval zmenou v bránke, kde Fokina nahradil Gelašvili.

img_8370_r7384.jpg

V hľadisku zavládla postupom času výborná atmosféra. Foto SITA

Druhá tretina sa niesla v rovnakom duchu ako prvá. Výnimkou bol iba úvod, keď sa Slovan musel brániť 1:29 min dvojnásobnej presilovke, ale zvládol to výborne a bez zaváhania. Potom sa už vrhol do ofenzívy.

Lušňák v 27. minúte namieril iba do žŕdky. V 34. však domáci pridali v rozpätí 20 sekúnd ďalšie dva góly a definitívne rozhodli o svojom triumfe.

Najprv sa presadil aktívny Lušňák, po ňom pridal piaty kúsok Nedorost, ktorému spoza bránky medzi kruhy prihral Kašpar.

Hostia aj naďalej kopili chyby pri rozohrávke a v obrane a tak v 36. minúte prehrávali už 0:6. Skalický vybojoval puk pri mantineli nakorčuľoval si pred bránkovisko a zasunul ho za Gelašviliho.

V poslednej minúte druhého dejstva si Lušňák so Skalickým zopakovali akciu, ale druhý menovaný tentokrát namieril iba do žŕdky.

Ani tretia časť nepriniesla zmenu. Slovan útočil a Jugra sa snažila neinkasovať ďalší gól.

Domáci brankár Brust bol takmer bez práce, viac ho preverila iba strela Ivanova a dorážka Kalašnikova. V ďalšom priebehu už príliš neriskovali ani "belasí" a tak ubudli aj šance.

V 58. minúte mohol pridať siedmy gól pri presilovke Mihálik, ale Gelašvili jeho strelu vyrazil. Domáci si tak pripísali na konto vysoké víťazstvo 6:0 a dôležité tri body.

Online prenos

III. tretina

A hoci domáci už v tretej tretine nestrelili žiaden gól, fanúšikovia odchádzajú domov vo výbornej nálade. Ich miláčikovia im totiž spravili radosť po vysokom víťazstve 6:0. Pozitívom je okrem poltucta gólov aj druhé čisté konto Barryho Brusta po sebe.

Je dobré, že v dnešnom zápase dostal ancu zahrať si presilovú hru aj štvrtý útok.

Oba tímy s už zmierené s konečným výsledkom, Slovan v poslednej tretine už viditeľne ubral z plynu.

Do hľadiska si dnes našlo cestu takmer 8500 divákov. Tribúnami sa nesú mexické vlny a nálada je skvelá.

Našťastie, ani z početnej výhody hostia neskórovali a Brust drží aj naďalej čisté konto.

Začala sa záverečná tretina zápasu.

II. tretina

Najlepší výkon "belasých" v sezóne pokračuje, ešte vydržať v nastúpenom trende aj v poslednej tretine. Poslednú časť však začnú domáci v početnej nevýhode.

Pavol Skalický mohol tesne pred koncom druhého dejstva pridať ďalší gól a zvýšiť už na 7-gólový rozdiel. Zoči-voči Gelašvilimu však trafil len žrď. Škoda.

Gólový koncert domácich pokračuje. Dočkal sa aj Pavol Skalický, ktorý v čase 36:20 upravil už na 6:0 a to ešte neskončila ani druhá tretina!

Ruský tím vyzerá rezignovane a odovzdane, naopak Slovan predvádza po dlhej dobe priamočiary a kombinačný hokej.

Famózna 34. minúta v podaní domácich! V priebehu 20 sekúnd strelili slovanisti ďalšie dva góly. Najprv v čase 33:30 sa presadil Patrik Lušňák a už o 20 sekúnd naservíroval Kašpar ideálnu "finálku" na hokejku Nedorosta. Slovan vedie 5:0.

Polovica zápasu je za nami a treba konštatovať, že do týchto chvíľ je vedenie "belasých" absolútne zaslúžené.

Domáci hokejista sa však obetavo bránili a takmer 1,5 minúty v oslabení o dvoch hráčov domáci zvládli. Dôležitý psychologický moment.

Hneď v jej úvode majú hostia vynikajúcu šancu na kontaktný gól, prípadne góly, keďže v krátkom čase putujú na trestnú lavicu hneď dvaja hráči Slovana.

Začala druhá tretina.

I. tretina

Koniec prvej tretiny, ktorá vyšla domácim farbám famózne. Slovan vyhráva po 20 minútach nad svojím súperom o tri góly.

Hosťujúci brankár Fokin prenecháva svoje miesto v bráne kolegovi Gelašvilimu. Fokin inkasoval z 9 striel hneď tri razy.

Skvelé! Slovan dáva v čase 16:22 tretí gól, konkrétne sa presadil výborným tečom aj druhý slovinský legionár Žiga Jeglič. Slovan vyhráva už 3:0.

V posledných minútach Chanty-Mansijk ožil a pákrát nepríjemne zahrozil, stav ostáva nezmenený.

Bratislavčania hrali prvých 10 minút naozaj výborne a zaslúžene vyhrávajú, hostia sú zaskočení vývojom stretnutia.

Výborný štart Slovana pokračuje. Pri avizovanom treste pre hostí sa presadil po peknej akcii Rok Tičar a domáce tribúny po necelých 8 minútach jasajú už druhý raz! Slovan - HC Jugra 2:0.

Domáci otvárajú skóre. V čase 5:51 sa na dvakrát presadil doposiaľ veľmi aktívny Patrik Lušňák. Ideálny štart domáceho mužstva! Slovan vedie 1:0.

Slovan bude mať hneď na začiatku zápasu výhodu presilovej hry.

V zostave Slovana zažije premiéru v KHL mladý obranca Mislav Rosandič.

Zápas začal. V domácej bráne znova Barry Brust, hosťujúcu "svätyňu" bude strážiť Fokin.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»KHL: Slovan dal lekciu Chanty-Mansijsku, doma ho zdolal 6:0