Kežmarok skóroval už v 10. sekunde zápasu

Pekná bodka za sezónou. Kežmarok vyhral vo Finticiach presvedčivo 5:1.
Pekná bodka za sezónou. Kežmarok vyhral vo Finticiach presvedčivo 5:1. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|20. jún 2012 o 00:00

Suverénnym spôsobom sa rozlúčili futbalisti Kežmarku so sezónou. V poslednom kole IV. ligy Sever deklasovali Fintice na ich pôde 5:1.



KEŽMAROK. Zverenci trénera Miroslava Dunčka ukončili sezónu umiestnením v hornej polovici tabuľky, keď skončili na siedmom mieste.

Vo Finticiach sa podľa slov svojho trénera predstavili vo výbornom svetle a predviedli vôbec svoj najlepší výkon vonku v celej sezóne.

“Hrali sme veľmi dobre, vypracovali sme si veľa šancí a už po prvom polčase mohol byť výsledok 5:1,” uviedol Miroslav Dunčko.

Jeho mužstvo otvorilo skóre duelu už v 10. sekunde. “Bola to málo vídaná situácia. Jano Sova po našom úvodnom výkone zobral loptu a slalomom prešiel cez všetkých hráčov až k bránke. Prihral Markovi Žembovi a ten rozvlnil sieť. Domáci tomu nemohli uveriť,” opísal moment ašpirujúci do rubriky najlepších akcií celej sezóny tréner Kežmarku Miroslav Dunčko.

Domáci brankár zahodil jedenástku

Podtatranci viedli rýchlo 2:0, no súper ešte pred prestávkou z pokutového kopu znížil a hneď na začiatku druhého polčasu opäť kopal jedenástku. Tentoraz ju ale domáci brankár nepremenil a hru na ihrisku znovu ovládli hostia. Svoju prevahu korunovali ďalšími troma presnými zásahmi.

“Bol to dôležitý moment. Fintičania nevyrovnali a potom sme už hrali svoju hru. Za predvedený výkon nám zatlieskali aj domáci diváci. Kuriózne bolo, keď kričali, aby sme im dali desať. Šancí sme na to mali dosť,” poznamenal kormidelník Kežmarčanov.

Tí sa v jarnej časti prezentovali zlepšujúcim sa herným prejavom i výsledkami. “Toto bol určite náš najlepší výkon vonku v sezóne. Celý zápas sme to mali v réžii. So sezónou sme spokojní. Po tých posledných rokoch, keď sa v Kežmarku hralo stále o záchranu, sme skončili v plusovom skóre, takže tu môže byť spokojnosť. Týmto víťazstvom sme navyše dali peknú bodku za vydareným ročníkom,” uzavrel Dunčko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kežmarok skóroval už v 10. sekunde zápasu