Kežmarok posilní Monika Smák

Dlho vzdorovali. Kežmarčanky odolávali v úvodných dvoch setoch.
Dlho vzdorovali. Kežmarčanky odolávali v úvodných dvoch setoch. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|12. nov 2012 o 00:00

Volejbalistky Kežmarku posilní najlepšia slovenská hráčka uplynulého roku, nahrávačka Monika Smák.

Predstaviť by sa vo farbách Kežmarku mohla už v najbližšom extraligovom súboji na palubovke UKF Nitra.

KEŽMAROK. V sobotňajšom domácom zápase s Paneurópou Bratislava podali Kežmarčanky bojovný výkon.

Favorita v úvodných dvoch setoch poriadne trápili, pričom hlavne v tom druhom mali víťazstvo na dosah. Napokon ho však nezískali a v treťom to už bola jednoznačná záležitosť ich súperiek.

„Myslím si, že prvé dva sety boli celkom slušnej úrovne. Škoda toho druhého, kde sme sa vlastnými chybami pripravili o víťazstvo. Chýbala tam lepšia komunikácia medzi hráčkami. Bolo to o dvoch - troch loptách, ktoré rozhodli. Dievčatá to dosť zlomilo a v treťom už nekládli väčší odpor. Chýba nám stabilita výkonnosti a koncentrácie. Paneurópa patrí v tejto základnej časti k družstvám, ktoré hrajú prím,“ uviedla trénerka Kežmarku Blanka Špaková.

Atmosféra v kežmarskej mestskej športovej hale bola výborná. „Teší ma, že máme takéto publikum, ktoré nám svojim neustálym povzbudzovaním pomáha,“ poznamenala Špaková.

Kežmarskému vedeniu sa podarila prestupová bomba v podobe príchodu Moniky Smák, ktorá je odchovankyňou kežmarského volejbalu.

„Hrávali sme spolu už od žiačok a slovo dalo slovo. Rozhodla sa, že chce pomôcť Kežmarku, aby sa v extralige dostal niekam inam. Pracujeme na tom, aby mohla nastúpiť už v Nitre. Okrem toho robíme aj na príchode Katky Mizdošovej,“ prezradila na záver Špaková.

Zlomilo sa to v druhom sete

Líderkou mladého kežmarského družstva je skúsená kapitánka Tatiana Dragašeková. „Chceli sme si dokázať, že môžeme potrápiť aj tak kvalitného súpera. V prvých dvoch setoch sme hrali celkom dobre, ten tretí nám už nevyšiel. Škoda druhého setu, tam sa to lámalo a takmer celý sme ho viedli. Nevyšli nám tam niektoré úseky, ale aj tak nám dajú takéto zápasy veľa,“ konštatovala Dragašeková.

Bratislavčanky síce nestratili pod Tatrami ani set, no domáce družstvo ich v úvodných dvoch setoch poriadne potrápilo.

„Mali sme to pod kontrolou, aj keď ja som si to predstavovala trochu inakšie. Myslím si, že sme mali vytvoriť väčší tlak, domáce však hrali dobre, nerobili chyby, tie sme v druhom sete začali robiť my. Poľavili sme a Kežmarčanky to takmer využili. V treťom sete sme už boli ale jasne lepšie. Vedeli sme, že doma budú bojovať, majú tu dobrú atmosféru. Nebolo to jednoduché,“ uviedla trénerka Paneurópy Bratislava Michaela Cibulová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kežmarok posilní Monika Smák