Kežmarčanky zvládli dramatickú koncovku

Víťazná radosť. Kežmarčanky vykročili do sezóny úspešne.
Víťazná radosť. Kežmarčanky vykročili do sezóny úspešne. (Autor: riso)
Sportnet|30. sep 2013 o 00:00

Úspešne vykročili do novej sezóny volejbalistky KV MŠK Oktan Kežmarok.

V prvom kole extraligy porazili na domácej palubovke VŠK Paneurópa Bratislava 3:1.

KEŽMAROK. V polovici úvodného setu si hosťujúce hráčky vytvorili sľubné vedenie, no domáce dievčatá zabojovali a o víťazovi sa rozhodovalo až v jeho dramatickej koncovke.

Tú lepšie zvládli Bratislavčanky a viedli 1:0. V druhom a treťom sete sa karta obrátila, lepším tímom boli Kežmarčanky, ktoré robili menej chýb a boli i presnejšie v útoku. Zaslúžene išli do vedenia 2:1 na sety.

Najzaujímavejší priebeh mal štvrtý set. V nesmierne napínavej koncovke nevyužili Bratislavčanky niekoľko setbalov, a naopak, domáce hráčky jeden zo svojich mečbalov áno a po víťazstve 3:1 si do tabuľky pripísali prvé tri body.

„Už v prvom sete to bolo z našej strany trochu trápenie. Keď sme ho vyhrali, zrejme sme očakávali, že to už pôjde samé. Dievčatá z Kežmarku sa rozohrali, bojovali o každú loptu. Táňa Dragašeková bola niekedy až neubrániteľná, podobne ako aj Zuzana Kredátusová. My sme sa spamätali vo štvrtom sete neskoro, navyše sme zlým podaním nevyužili dva setbaly, raz sme nepoložili loptu na zem. Tieto zaváhania sa nám napokon vypomstili,“ uviedla trénerka VŠK Paneurópa Bratislava Michaela Cibulová.

Chyby chcú postupne odstraňovať

Domáca trénerka Blanka Špaková bola viac spokojná s výsledkom ako so samotnou hrou.

„Výsledku sa veľmi teším, nevyvarovali sme sa však mnohých chýb. Tie pramenili z toho, že dievčatá na ihrisku málo komunikovali. Verím, že ich časom odstránime a že naše výkony sa budú zlepšovať. V úvode na dievčatách ležala ťarcha, potrebovali sa trošku uvoľniť. Od druhého setu to už bolo lepšie. Bála som sa toho, aby nepoľavili v koncentrácii, čo sa v koncovke štvrtého setu aj stalo. Našťastie sme to po dramatických výmenách uhrali. Súper nám to núkal, v závere dôležitého setu kazil servis. Naším dlhodobým cieľom je obhájiť minuloročné piate miesto. Tohto roku bude extraliga omnoho vyrovnanejšia ako vlani. Veľmi ma teší, že sa nám to podarilo takto rozbehnúť,“ konštatovala Blanka Špaková.

Najbližšie sa jej zverenky predstavia na palubovke u nováčika z Komárna.

„Hrá sa tam už o pol tretej, takže na zápas vyrážame v sobotu skoro ráno. Na turnaji sme Komárno zdolali 3:1, preto dúfam, že dievčatá podajú optimálny výkon a že si privezieme tri body,“ dodala kežmarská trénerka.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kežmarčanky zvládli dramatickú koncovku