Kežmarčanky zabojujú o finálový mečbal

Boj o finálový mečbal. Budú sa Kežmarčanky v Nitre takto radovať?
Boj o finálový mečbal. Budú sa Kežmarčanky v Nitre takto radovať? (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|6. apr 2016 o 00:00

Vyrovnaná semifinálová séria play-off medzi Kežmarkom a UKF Nitra pokračuje tretím zápasom pod Zoborom.

Vyrovnaná semifinálová séria play-off extraligy volejbalistiek medzi Kežmarkom a UKF Nitra dnes pokračuje tretím zápasom pod Zoborom.

KEŽMAROK. Obe družstvá majú momentálne k postupu do vytúženého finále rovnako blízko aj ďaleko. Stav série hranej na tri víťazstvá je nerozhodný 1:1.

Po prehre 2:3 v úvodnom dueli v Nitre vyhrali hráčky spod Tatier na domácej palubovke presvedčivo 3:0 na sety.

„Sme radi, že po tesnom prehratom zápase v Nitre sme sa zmobilizovali a pred domácim divákom sme dokázali takto vyhrať. Domáce prostredie nám veľmi pomohlo, atmosféra bola výborná. Divák je v Kežmarku naším siedmym hráčom. Základom bolo, že sme podávali určite lepšie ako v Nitre. Tým pádom sme súperky odtlačili trochu od siete a naše blokárky na nej kraľovali, hlavne Jakušová. Hrali sme uvoľnene, vôbec sme sa nemuseli stresovať a pozerať na výsledok,“ rozhovorila sa skúsená hráčka KV MŠK Oktan Kežmarok Monika Smák.

Vo štvrťfinálovej sérii proti Zvolenu svojmu družstvu chýbala kvôli zraneniu, teraz sa už ale nie je na čo šetriť.

„Natrhla som si lýtkový sval, už je to ale lepšie. Bolí to vždy iba na začiatku. Hráme o medailu, preto musíme ísť aj cez bolesť,“ zdôraznila kežmarská nahrávačka.

Prostredie v Nitre im vyhovuje

Ten, kto dnes uspeje pod Zoborom, bude mať v sobotu v Kežmarku finálový mečbal.

„Každý súper je poraziteľný. S Nitrou hráme od začiatku sezóny veľmi vyrovnané zápasy. Je to rovnocenný súper. V play-off ide o to, kto urobí menej chýb, kto sa lepšie skoncentruje. V nitrianskej hale sa nám hrá celkom dobre, to prostredie nám vyhovuje. Verím, že tam uspejeme a postúpime do finále,“ uzavrela Monika Smák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kežmarčanky zabojujú o finálový mečbal