Kežmarčanky majú v Pezinku šancu na reparát

Musia zabrať. Kežmarčanky dnes hrajú v Pezinku.
Musia zabrať. Kežmarčanky dnes hrajú v Pezinku. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|12. mar 2014 o 00:00

Nečakanou domácou prehrou vstúpili do štvrťfinálovej série play-off extraligy volejbalistiek hráčky KV MŠK Oktan Kežmarok.

V sérii hranej na dva víťazné zápasy podľahli na svojej palubovke Pezinku 1:3 na sety.

KEŽMAROK. Ak chcú ešte Kežmarčanky zabojovať o postup medzi kvarteto najlepších, musia dnes bezpodmienečne vyhrať na ihrisku súpera.

To však nebude vôbec jednoduchá úloha, pretože piaty celok po nadstavbovej časti, VISTA real Pezinok už v prvom stretnutí pod Vysokými Tatrami naznačil svoje kvality.

„Pre nás, ako aj pre domáci tím, to bol dôležitý zápas. Obe družstvá sa dobre pripravili, bolo to kvalitné stretnutie. Na súperovi bolo vidieť, že hral v prvej štvorke a odohral veľa ťažkých zápasov. Duel sa zlomil v treťom sete. Myslím si, že sme agresívnejšie útočili aj blokovali,“ konštatoval po víťaznom súboji v Kežmarku tréner Pezinka Pavel Bernáth.

Pokúsia sa to otočiť

Kežmarčanky po prehratom prvom sete síce v tom druhom vyrovnali stav na 1:1, no ďalšie dva sa znovu stali korisťou hosťujúcich hráčok.

„Zápas sa rozhodol v koncovke tretieho setu, ktorú sme nezvládli, hoci sme viedli 18:15, kde sme si nechytili príjem a tým pádom sme nemali istotu v útoku. Vo štvrtom sete v sebe nenašli dievčatá vôľu, aby to otočili. Pezinčanky išli naplno do každej lopty a bojovali až do konca stretnutia. Pokúsime sa v stredu vyrovnať stav na 1:1 a rozhodnúť v sobotu na domácej palubovke,“ uviedla trénerka Kežmarku Blanka Špaková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kežmarčanky majú v Pezinku šancu na reparát