Kermešské body ostali doma

Radek Sasák. Tréner V. Folkmara mal pred súbojom s V. Horešom veľké starosti so zostavou.
Radek Sasák. Tréner V. Folkmara mal pred súbojom s V. Horešom veľké starosti so zostavou. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|29. sep 2014 o 00:00

Prvá prehra Veľkého Horeša v jesennej časti.



V. FOLKMAR. Dva sviatky boli v nedeľu vo Veľkom Folkmare. V obci mali odpustovú slávnosť – kermeš a hostili vo štvrtoligovom prestížnom súboji Veľký Horeš.

Hostí predchádzal dobrý chýr, lebo od začiatku sezóny ešte ani raz neokúsili trpkosť prehry.

Súboj Veľkých

Po záverečnom hvizde dvoch „veľkých“ sa radoval Veľký Folkmar z víťazstva 2:0 a vymazal tak nulu v kolónke prehier Veľkému Horešu.

„Na kermešský zápas to nebol zlý futbal. Mal som veľké problémy so zostavou. Sovič stál pre karty, Diro bol chorý, na striedačke som bol len ja a náhradný brankár. Od začiatku sa hralo hore–dole. Po štvrťhodine sme využili výhodu pokutového kopu. V druhom polčase hrali hosti dobre dopredu. Nás zdobila bojovnosť a nasadenie. O všetkom rozhodla štandardka, lopta odrazenú od múru sa dostala ku Školníkovi a ten z 20 metrov prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Z pohľadu nezainteresovaného diváka to vyzeralo na spravodlivú remízu, no my sme dali góly a hostia nie. Vyzdvihnúť by som chcel bojovnosť a nasedenie mojich zverencov. Za toto im patrí moje veľké poďakovanie,“ povedal po víťaznom stretnutí hrajúci tréner Slovana Veľký Folkmar Radek Sasák.

Neboli horší

Folkmarčanom sa v jeseni lepšie hrá vonku, ako doma. Na súperových ihriskách nie sú pod tak veľkým tlakom, ako pred svojím publikom. Aj Veľký Horeš, podobne ako v spišských derby zápasoch s Vlašanmi a Rudňancami odohral kvalitnú vyrovnanú partiu.

„Neboli sme horším mužstvom. Folkmarčania sú však dlhodobo kvalitným celkom, majú šikovných hráčov z Košíc. Z našej strany už v jeseni sme odohrali veľa majstrákov, kedy my hráme a súper to skúša skôr zozadu, z obrany. Potom máme problém, lebo do plných sa ťažko hrá. No ak nedáte gól, zápas nevyhráte. Boli tam aj emócie z mojej strany, ale to patrí k futbalu. Sťažovať sa nebudem, nedali sme góly a tak sme nemohli pomýšľať na dobrý výsledok,“ uviedol tréner Veľkého Horeša Emil Sudimák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kermešské body ostali doma