Keď rozhodli lisované kopačky

Sportnet|18. aug 2008 o 00:00

MOLDAVA. Na pohľad jednoznačné víťazstvo Moldavčanov s Giraltovcami 3:0 ich trénera Gejzu Farkaša nepomýlilo. " Po prvej tohtoročnej majstrovskej

prehre pod tatranskými končiarmi som bol sám zvedavý, ako sa s týmto faktom chlapci vyrovnajú. Navyše nás čakal futbalovo kvalitný a ťažký súper. Jeho disciplinovaná hra v defenzíve a rýchly prechod do hrozivých protiútokov bol pre nás náročnou skúškou. Naše víťazstvo sa nerodilo jednoducho, hoci sme mali optickú i hernú prevahu. Išlo aj o otázku prvého gólu. Chceli sme ho dať čím skôr, aby sme sa upokojili, ale videli ste. V dobre organizovanej spleti nôh a tiel sa nám nedarilo vytvárať si tutovky. A ak sa aj naskytla, brankár Štefánik svojich podržal. Najmä pri gólovej hlavičke, keď sme všetci už-už dvíhali ruky nad hlavy. Gól pred odchodom do šatní urobil svoje a v druhom polčase sme si už predsa len verili viac. Navyše súper otvoril hru a tak sme sa mohli prezentovať variabilnejším vedením útokov. A to sa divákom naozaj páčilo a ich záverečný stading ovation bol skutočným emotívnym zážitkom pre všetkých aktérov sobotňajšieho popoludnia," vyznal sa usmiaty kormidelník moldavskej Bodvy.

Vedeli, že budú len ťažko odolávať

To jeho proťajšok Ľubo Puhák odchádzal z hráčskej kabíny trochu vážnejší. A možno aj unavenejší. Veď na posledných 20 minút vybehol na ihrisko sám, aby mužstvo priamo na trávniku upokojil po tretej lopte v sieti : " My sme vedeli, že po každej stránke silnejšiemu klubu budeme len veľmi ťažko odolávať. Ale...", len ťažko sa mu drali slová z úst. A tak sme mu pomohli, hra Giraltoviec bola naozaj lepšia ako výsledok. " Áno, presne to som svojim zverencom po zápase povedal. Naozaj im nemám čo vytýkať, taktiku splnili do bodky. Až do prvého gólu. A zbytočného. Dážď, mokrá tráva a Mižák sa pošmykol v rozhodujúcopm momente. V lisovkách...! Potom sme už hru otvorili a dopadlo to tak, ako dopadlo. Chýbalo nám v koncovke aj trochu šťastia. No víťazstvo domácich vôbec nespochybňujem. Je to naozaj silný tím, ale tá výška skóre je až prikrutá," dodal smutne a pomaly sa pobral za svojimi do autobusu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Keď rozhodli lisované kopačky