Každé mužstvo sa chce rozlúčiť víťazstvom

Majú im čo vracať. Trnava ako jediné mužstvo v Michalovciach zabodovala.
Majú im čo vracať. Trnava ako jediné mužstvo v Michalovciach zabodovala. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|30. nov 2013 o 00:00

Výnimkou nie sú ani Michalovce, ktoré na záver jesene pocestuje do Trnavy. Radi by si udržali druhú priečku v tabuľke.



MICHALOVCE. Jesenná časť II. futbalovej ligy speje ku koncu. Počas tohto víkendu sa v nej odohrajú súboje záverečného 20. kola, po ktorom bude nasledovať vyše trojmesačná súťažná prestávka.

Hráči MFK Zemplín Michalovce sa s jeseňou aj s týmto kalendárnym rokom rozlúčia duelom v Trnave s juniormi tamojšieho Spartaka, kde nastúpia v nedeľu predpoludním (o 10.30 hod.).

Michalovčania i všetci ostatní druholigisti sa v jeseni poriadne zapotili, veď odohrali až 20 „majstrákov“. Preto sa už na jej koniec tešia.

„Aj počasie už futbalu nepraje, sú mínusové teploty a ihriská už nie sú v najlepšom stave. My dokonca nastúpime dopoludnia, takže trávnik bude zamrznutý. Nato sa futbalista nikdy neteší, ale je to naša práca a musíme sa s tým vyrovnať,“ povedal Igor Obert, michalovský pravý obranca či záložník.

MFK Zemplín absolvuje rozlúčkový zápas u nováčika z Trnavy, ktorému má čo vracať, trnavskí mladíci totiž ako jediní obrali Michalovce o body na ich pôde.

„Pôjde nám aj o to, aby sme si udržali kontakt s čelom tabuľky a aby sa zo súťaže nevytratil ten náboj ani v jarnej časti.“

Vonku nevyhrali už dlho

Už takmer dva mesiace ubehli od posledného víťazstva Michaloviec na súperovom ihrisku. Naposledy naplno bodovali v Dubnici, odvtedy v troch dueloch získali iba jeden bod.

„Máme mužstvo nato, aby sme vonku bodovali častejšie, ale neviem čím to je, že u súperov nehráme tak ako doma,“ zamýšľal sa I. Obert.

Posledný zápas vonku však ukázal, že celok od Zemplína vie podať dobrý výkon aj mimo svojho štadióna, v Senci však doplatil na nevyužité šance.

„Dosiahli sme tam najhorší výsledok, čo je paradoxom, lebo sme tam zahrali najlepšie. Také šance, aké sme tam mali, musíme premieňať.“

Môžu skončiť aj štvrtí

MFK Zemplín je momentálne na druhom mieste tabuľky, tretí Bardejov na neho stráca jeden bod, štvrtý Prešov dva.

Šarišania hrajú doma, očakávajú sa ich víťazstvá, takže v prípade, že Michalovčania nezabodujú, môžu klesnúť až na štvrté miesto.

„To si uvedomujeme a boli by sme veľmi sklamaní, ak by sa tento scenár naplnil, lebo toľko bodov ešte MFK Zemplín od postupu do druhej ligy v jeseni nenazbieral. Dúfam, že vyhráme a udržíme si súčasné postavenie,“ hovoril rodák z Partizánskeho.

Na margo juniorov FC Spartak Trnava poznamenal: „Je to mladé mužstvo, ako nováčik stojí v tabuľke celkom dobre. Snažia sa hrať futbal, nemajú čo stratiť. Ako každý tím sa budú chcieť rozlúčiť víťazstvom. Očakávam bojovný zápas.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Každé mužstvo sa chce rozlúčiť víťazstvom