Kapitánka Jendrichovská priznala bezradnosť, bála sa, aby sa to celé nezrútilo

Sportnet|5. nov 2004 o 00:00

Košice - V košickom tíme je najskúsenejšou hráčkou. No hoci toho Hana Jendrichovská už preskákala pod košmi dosť, s Euroligou mala do činenia po prvý

raz až v stredu v stretnutí s Bourges. Nastúpila v základnej zostave Delty I.C.P. na krídle, no počas stretnutia zaskakovala aj pod košom.

"V poslednej dobe som zvyknutá hrávať aj na pivote, v príprave som tam dokonca nastupovala častejšie ako na krídle. Proti takému súperovi ako Bourges som však ešte tú česť nemala," narážala Hanka na to, že francúzsky klub mal štyri pivotky s minimálnou výškou 190 centimetrov, Nina Bjedovová má dokonca bez dvoch centimetrov dva metre. "Ale napriek svojej robustnej postave nepôsobila silovým dojmom, skôr sa presadzovala výškou. Som však spokojná s tým, že Drljačaová, ktorú som bránila, dala len dva body. Musím však priznať, že nemám stavbu tela na to, aby som sa mohla presadzovať pod košom, môžem zaskočiť, nie je to trvalé riešenie."

Ešte aj s odstupom času bude Jendrichovskú mátať druhá štvrtina. V nej totiž Bourges položil základy víťazstva.

"Ani mi ten úsek stretnutia nepripomínajte. A ani začiatok tretej štvrtiny, chvíľu to vyzeralo z našej strany na hodenie uteráku. Trošku, či skôr dosť nám súper utiekol. Všetko im padlo, my sme zakončovali unáhlene, Bourges ľahko získal loptu, spravil protiútok. Niektoré naše strelecké pokusy boli až zúfalé. Bála som sa, aby sa to celé nezrútilo, lebo nič horšie ako poddať sa nepriaznivému vývoju byť nemôže. Verila som, že sa preberieme. Stačilo zabojovať a aj na ukazovateli skóre to bolo hneď vidieť. Väčšia tvrdosť v obrane platí na každého, odrazu sme vedeli získať lopty, vyrážať do protiútokov. Nám konečne niečo padlo zvonku, Francúzkam sa až tak nedarilo. No po prvom polčase som rozmýšľala nad tým, ako je možné, dajú kôr takmer z každej pozície."

Zo strany Delty to bol to aj zápas veľkých kontrastov. Najskôr nervozita, zbrklosť, v závere podstatne sebavedomejší prejav.

"Po celkom dobrom začiatku akoby uťal. Odrazu sme boli bezradné, ako by si každá povedala: toto sa dobre neskončí. Ale dokázali sme sa zmobilizovať. V druhom polčase sme sa presvedčili, že hrať sa dá s každým. Nebyť druhej štvrtiny mohlo to byť napínavé až do poslednej sekundy."

Valencia bude na budúci týždeň ešte tvrdším orieškom ako trojnásobný víťaz Európskej ligy. Kapitánka Delty si to uvedomuje, ale tvrdí, že aj najbližší zápas môže dať družstvu veľa.

"Do Španielska určite nepôjdeme s tým, že tam musíme vyhrať. Vo Valencii sa môžeme oťukávať, zbierať skúsenosti, zvykať si na ťažké zápasy. No skôr sa musíme sústrediť na najbližší domáci zápas s Aténami. Prekvapilo ma, že v Trutnove prehrali o 27 bodov. O dva týždne pôjdeme do zápasu s gréckym klubom s tým, že sa od nás bude čakať len a len víťazstvo. Je to paradoxné, v tejto súťaži sme nováčik a predsa budeme v pozícii favorita. Ale ak chceme uhrať v skupine piate postupové miesto, tak Atény musíme poraziť. Lebo rátať s tým, že vyhráme niečo u papierových favoritov sa veľmi nedá. Som realistka, nenahovárajme si niečo, lebo v prvom zápase sme podľahli Bourges, pričom tento klub je spomedzi favorizovanej štvorky zrejme najslabší. Aby sme mohli uvažovať o prekvapení, tak by sme museli doma podať perfektný výkon, vystihnúť slabší deň súpera, vtedy by to azda mohlo vyjsť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kapitánka Jendrichovská priznala bezradnosť, bála sa, aby sa to celé nezrútilo