Kanadu príde reprezentovať aj Tavares, Perry či Ward

Tavares a Budaj.
Tavares a Budaj. (Autor: SITA/AP)
TASR|10. apr 2012 o 13:55

Jeden z hlavných favoritov na titul skladá zostavu na blížiace sa majstrovstvá sveta vo Fínsku a Švédsku.

OTTAWA. Účasť v reprezentačnom tíme Kanady potvrdila prvá várka hráčov z klubov zámorskej NHL, ktoré skončili po základnej časti. Na zozname nechýbajú mená ako Ryan Getzlaf, Corey Perry, John Tavares, Jay Bouwmeester, Dion Phaneuf a Cam Ward.

"Je to naozaj celkom pekný menoslov," komentoval pre portál tsn.ca Phaneuf. Javorové listy si uvedomujú, že šampionát je poslednou možnosťou vylepšiť si pred zimnou olympiádou v roku 2014 postavenie v rebríčku Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

Poradie tímov po skončení MS rozhodne o zložení skupín na olympijskom turnaji v Soči. Kanadský zväz Hockey Canada túžobne očakáva vylepšenie súčasnej štvrtej priečky v renkingu, kam hráči z kolísky hokeja spadli po uplynulých dvoch štvrťfinálových vyradeniach.

Generálny manažér Kevin Lowe poskladal zostavu zloženú zo skúsených, ale aj talentovaných hráčov, z toho štyroch strelcov, ktorí sa dostali cez 30-gólovú hranicu: Perry, Tavares, Jordan Eberle a Evander Kane.

Pozvánku dostal aj kapitán Calgary Flames Jarome Iginla, no odmietol. Zatiaľ sa čaká aj na meno hlavného trénera, kandidátom číslo jeden je kormidelník Buffala Lindy Ruff. Ponuku na asistentské funkcie prijali kouč Caroliny Kirk Muller a Guy Boucher z Tampy Bay Lightning.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Kanadu príde reprezentovať aj Tavares, Perry či Ward