K výhre prispela aj staronová posila Němec

Závar pred trnavskou svätyňou. Pred brankárom Miroslavom Hálom v piatok neraz takto „horelo“.
Závar pred trnavskou svätyňou. Pred brankárom Miroslavom Hálom v piatok neraz takto „horelo“. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|4. nov 2014 o 00:00

Keď stroskotal projekt HC Jackals, ozvali sa mu Zemplínčania. V premiérovom dueli s čistým kontom.



MICHALOVCE. Na čele neúplnej tabuľky prvej ligy sú aj po piatkových súbojoch 17. kola naďalej hokejisti michalovskej Dukly.

V dôležitom zápase s trnavskými „gladiátormi“ (tímy od sebe delili iba tri body) na vlastnom ľade zvíťazili 5:2 (1:2, 1:0, 3:0).

Triumf sa však nerodil ľahko, takmer v polovici duelu ešte boli vo vedení Trnavčania, potom však „vojaci“ zapli na vyššie obrátky a strelili súperovi štyri góly.

Psychický boj

Celok zo Zemplína odštartoval dobre, keď po Huňadyho góle viedol 1:0, ale ešte v prvej tretine hostia v priebehu minúty a pol skóre otočili.

Z brány sa porúčal Pavol Borko, ktorého nahradil Karel Němec, navrátilec do michalovskej zostavy. A ako sa neskôr ukázalo, bol to dobrý ťah, lebo tento gólman nekapituloval ani raz.

„Keď som išiel do brány, bol viac psychický boj ako fyzický, najprv som sa musel upokojiť, lebo dlho som nechytal, bol som ešte stuhnutý, ale s pribúdajúcimi minútami to bolo stále lepšie. Snažil som sa neurobiť žiadnu chybu, aby som tímu neuškodil,“ uviedol K. Němec, ktorý pôsobil v HK Dukla aj vlani, ale po skončení sezóny v klube skončil.

Mal totiž namierené do mužstva HC Jackals, ktorý mal pôsobiť v ruskej Mládežníckej hokejovej lige.

Celok vedený Jozefom Škrakom sa pripravoval v Trebišove a zápasy mal hrávať v košickej Crow Arene. „Napokon z tohto projektu nebolo nič, lebo chýbali financie, tak som zostal bez klubu.“

Rád sa vrátil

A keďže v Michalovciach mali problém s brankárskym postom (Fedor je chorý a Borkovi musel kryť chrbáť mladý junior Dzúr), oslovili rodáka z českého Frýdku-Místku, ktorý má aj michalovské korene.

„Veľmi rád som sa do Dukly vrátil, keďže tunajšie prostredie poznám. Je tu výborné publikum i zázemie,“ tvrdil K. Němec, ktorý aj napriek tomu, že vo svojom prvom zápase v tejto sezóne nedostal ani jeden gól, spokojný nebol.

„Spokojnosť nie je nikdy, bolo tam aj dosť chýb. Musím sa opäť zamerať na prácu s hokejkou a korčuľovanie. Dúfam, že čím skôr sa do toho dostanem.“

Karel Němec, ktorý má za sebou aj pôsobenie v Havířove, Vítkoviciach, Třinci a Karvinej, priznal, že hokej mu už veľmi chýbal.

„Teším sa, že sa mi Michalovčania ozvali. Dohodol som sa s nimi na spolupráci do konca sezóny,“ vyjadril sa 20-ročný gólman.

V stredu sa so spoluhráčmi predstaví na ľade Považskej Bystrice, kde pocestujú ako jasný favorit.

„A práve takéto duely bývajú najťažšie, hlavne na psychiku, lebo ho musíte vyhrať. Treba sa na neho poriadne sústrediť.“

Štatistika

Michalovce - Trnava 5:2 (1:2, 1:0, 3:0)

Góly: 5. P. Huňady, 30. Linet, 50. Š. Majerník, 55. Fajčák, 58. Š. Majerník – 15. Schmidt, 16. D. Rosa.
Vylúčení: 5:7. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: P. Korba - Riš, Smerek. Divákov: 927.

HK DUKLA: P. Borko (16. K. Němec) - Kubát, M. Šterbák, M. Drotár, V. Urban, Buraľ, Martin Tkáč, Buraľ - Fajčák, R. Šechný, Halás - Čížek, Š. Majerník, Podsedlý - Banovský, Linet, P. Cmorej - Fedorko, P. Huňady, M. Schnelly.

HK GLADIATORS: M. Hála – V. Poláček, Demo, Burzala, Závodský, Šišmič, Schmidt – M. Baran, P. Barinka, M. Lisoň – Čunderlík, D. Rosa, Bachratý – D. Božik, Hrbáčik, Tahotný.

ra

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»K výhre prispela aj staronová posila Němec