Majster Európy Juanfran prestúpil do FC Sao Paulo, stretne sa s Danim Alvesom

Pravý obranca Atletica Juanfran (vľavo) a brazílsky útočník Chelsea Willian (vpravo) v prvom zápase semifinále <br>futbalovej Ligy majstrov.
Pravý obranca Atletica Juanfran (vľavo) a brazílsky útočník Chelsea Willian (vpravo) v prvom zápase semifinále <br>futbalovej Ligy majstrov. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. aug 2019 o 09:31

Bývalý španielsky reprezentant zažil najviac úspechov v Atléticu Madrid.

MADRID. Bývalý španielsky futbalový reprezentant Juanfran si po odchode z Atlética Madrid našiel nové pôsobisko, do decembra 2020 sa upísal brazílskemu klubu FC Sao Paulo. Informovala agentúra AFP.

Tridsaťštyriročný krajný obranca reprezentoval Španielsko v 22 medzištátnych zápasoch, na EURO 2012 bol členom majstrovského kádra Španielov. S Atléticom získal počas osem a pol ročného pôsobenia viacero významných trofejí.

V roku 2013 triumfovalo Atlético v španielskom Kráľovskom pohári, o rok neskôr vyhralo La Ligu, dvakrát sa radovalo z víťazstva v Európskej lige UEFA (2012, 2018) a dvakrát získalo európsky Superpohár (2012, 2018).

V rokoch 2014 a 2016 neuspelo vo finále Ligy majstrov. Juanfran sa v Sao Paule stretne s brazílskym veteránom Danim Alvesom, ktorý v lete odišiel z klubu Paríž Saint Germain.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Majster Európy Juanfran prestúpil do FC Sao Paulo, stretne sa s Danim Alvesom