Jendrichovský: Zbieranie pohárov je celkom príjemné

Američanka Quigleyová. V Ružomberku zaznamenala v troch zápasoch spolu 48 bodov.
Američanka Quigleyová. V Ružomberku zaznamenala v troch zápasoch spolu 48 bodov. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|8. jan 2013 o 00:00

Klubová vitrína sa utešene zapĺňa. Basketbalistky Good Angels Košice ju skrášlili o ďalšiu trofej. Obhájili prvenstvo v Slovenskom pohári.

V Ružomberku najskôr vo štvrťfinále zdolali Slovan 109:33, potom v semifinále Šamorín 76:68 a nakoniec vo finále domáci Ružomberok 76:58. Košický klub tak získal už deviaty Slovenský pohár.

KOŠICE. Od roku 2003 v Slovenskom pohári v basketbale žien víťazia len Košičanky. Žlto-modré uspeli aj teraz v Ružomberku.

Najviac sa paradoxne zapotili v semifinále so Šamorínom, ale prekvapenie na účet favorita sa nekonalo.

A finále s Ružomberkom zvládli zverenkyne trénera Maroša Kováčika veľmi dobre. Klub má tak zbierku pohárov opäť početnejšiu.

„Na rozdiel od iných družstiev, my Slovenskému poháru pripisujeme veľkú vážnosť. Zúčastnili sme sa všetkých ročníkov a sme spokojní s tým, že aj tento sme vyhrali. Záverečný turnaj nám prišiel vhod aj preto, že poslúžil ako príprava na stredajší euroligový domáci zápas s Arrasom. Do nášho pohára sme sa prihlásili a ťažko by sme vysvetľovali, že sme stretnutia odflákli,“ rád je generálny manažér Good Angels Daniel Jendrichovský, že finálový turnaj skončil podľa papierových prognóz.

„Som rád, že máme ďalšiu trofej. Ich zbieranie pohárov je celkom príjemné. Skôr sa desím doby, keď pohár ani extraligu nevyhráme. Určite aj to raz príde.“

Laxný prístup so Šamorínom

Najviac sa Košičanky zapotili v semifinále so Šamorínom. „Semifinále aj finále nás preverilo. Šamorín podal v semifinále vynikajúci výkon a my sme takmer doplatili na laxný prístup na začiatku. Nevedeli sme dať kôš, trápili sme sa, ale vyhrali a vo finále s Ružomberkom už bola koncentrácia na stretnutie úplne iná,“ komentoval Jendrichovský dianie pod košmi v Ružomberku.

Je rád, že v Slovenskom pohári sa po dvojtýždňovom voľne mohli rozohrať najmä americké legionárky.

„Po posledných dvoch zápasoch sme, čo sa týka formy, presne tam, kde sme chceli byť.“

Francúzsky klub sa posilnil

Už zajtra o 18. hodine nastúpia žlto–modré v B skupine Euroligy proti Arrasu. Francúzsky klub je v tabuľke posledný, Košičanky na vedúcej priečke, napriek tomu generálny manažér slovenského majstra nečaká v Infiniti aréne ľahký zápas.

„Ak v tomto zápase uspejeme, môžeme mať potom tri mečbaly, tri zápasy, v ktorých si vieme v play-off zabezpečiť výhodu domáceho prostredia. Ale ak by sme prehrali, tak všetko, čo sme do decembra vybudovali, sa rozsype ako domček z karát. Je teda o čo hrať. Stačí si pozrieť výsledky Arrasu. Napriek tomu, že nevyhral ani raz, päťkrát bol k tomu veľmi blízko. Toto nie je súper, na ktorom si budeme vylepšovať skóre. Tento francúzsky klub prehral vo svojej domácej súťaži šesťkrát o maximálne tri body. Bojuje preto o zotrvanie v lige, takže podpísal zmluvu s dvoma ďalšími hráčkami. Sila tímu tak oproti nášmu prvému vzájomnému zápasu narástla.“


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jendrichovský: Zbieranie pohárov je celkom príjemné