Jendrichovský: Pred nami je kľúčový duel

Sportnet|28. nov 2007 o 00:00

TOMÁŠ TÓTH, tomas.tothkorzar.skKOSIT 2013 DNES PROTI VALENCIENNESFrancúzsky klub US Valenciennes Olympic je v poradí štvrtým súperom

TOMÁŠ TÓTH, tomas.tothkorzar.sk

KOSIT 2013 DNES PROTI VALENCIENNES

Francúzsky klub US Valenciennes Olympic je v poradí štvrtým súperom basketbalistiek Kositu 2013 Košice v Eurolige. Dnes o 18. hodine sa v Infiniti aréne stretnú družstvá, ktoré majú v C-skupine na konte dve prehry a jedno víťazstvo, Košičankám patrí štvrtá priečka, majú lepšie skóre ako piata Gdyňa a šieste Valenciennes. Tieto družstvá spoločne s belgickým Namurom súperia o dve postupové miestenky, Brno a Spartak Moskovská oblasť by si ich mali vybojovať bez väčších problémov. V tábore slovenského majstra vedia, aký dôležitý je dnešný súboj.

KOŠICE. Košické basketbalistky budú mať najbližšie tri stredy výhodu domáceho prostredia. Dnes v zápase s francúzskym Valenciennes, o týždeň sa v Infiniti aréne predstavia v súboji s poľskou Gdyňou a 12. decembra sa stretnú so Spartakom Moskovská oblasť, obhajcu prvenstva však privítajú v Steel Aréne. Generálny manažér klubu Daniel Jendrichovský vie, že chlieb sa môže v skupine lámať už teraz.

Potvrdiť doterajšie výkony

"Určite už najbližšie zápasy môžu byť smerodajné, čo sa týka postupových šancí. Dá sa povedať, že pred nami je kľúčový duel s Valenciennes. Zatiaľ máme skupinu rozohranú veľmi dobre. No musíme to v najbližších dvoch domácich zápasoch potvrdiť. Nadviazať na víťazstvo s Namurom a dokázať, že výkony v Moskve a v Brne neboli náhodné," hovorí Daniel Jendrichovský. Zo šesťčlennej skupiny postupuje kvarteto. V Košiciach vedia, že len víťazstvá otvoria brány k splneniu cieľa. "Na postup budú potrebné štyri výhry. Možno tri, ale to len za istých okolností. Do zápasov vonku chceme ísť s tým, že tri víťazstvá už máme, tak aby sme niekde nemuseli doháňať stratu."

Roky špičkou

Valenciennes patrí na starom kontinente medzi popredné celky už niekoľko rokov. Atmosféru Final Four okúsilo neraz. A v roku 2002 aj v roku 2004 sa stalo víťazom prestížnej súťaže. Dvakrát skončilo v Eurolige na druhom, a v roku 2006 na treťom mieste. Francúzsky tím disponuje aj dnes kvalitou, aj keď káder dosť obmenil. "Francúzsky klubový basketbal je už niekoľko rokov absolútnou špičkou. Nenastúpime teda proti súperovi, ktorý sa porazí sám. Valenciennes je favoritom zápasu, ale my doň pôjdeme s tým, že je pre nás zaujímavé len víťazstvo. Náš súper potvrdil kvality, keď pred týždňom vyhral v Gdyni. Touto výhrou si veľmi pomohol."

Hviezdou Ohldeová

US Valenciennes Olympic má vo svojich radoch kvarteto legionárok. Dve Američanky Nicole Ohldeovú, Laurie Michelle Koehnovú, Talianku Francescu Zaraovú a Maďarsku Réku Csernyovú. "Najväčšie nebezpečenstvo hrozí od Nicol Ohldeovej. V tíme Minnesoty má silnú pozíciu, dokáže sa popasovať s najlepšími pivotkami vo WNBA. Má na to výškové aj hmotnostné parametre," vraví Jendrichovský o najväčšej hviezde súpera. Pivotka, ktorá má 193 centimetrov, dala v troch doterajších zápasoch C-skupiny 40 bodov a doskočila až 42 lôpt! "Zabudnúť nemôžeme na Talianku Francesu Zaraovú, ktorá spoločne s francúzskou reprezentantkou Emilie Gomisovou tvorí hru. A nevenovať pozornosť maďarskej pivotke Réke Csernyovej by bolo trúfalé."

Potrebujú divákov

Košičanky sa spoliehajú na svoje koše a podporu tribún. Tréner Vladimír Karnay bude mať k dispozícii jedenástku hráčok v zložení Anna Jurčenková, Ivana Jalčová, Luisa Michulková, Daniela Číkošová, Janka Minčíková, Jana Čarnoká, Alena Kováčová, Janel McCarvillová, Katie Gearldsová a Kim Butlerová, Zuzana Egedová. "Verím, že diváci prídu a povzbudia nás. Potrebujeme ich podporu, či už teraz v Infiniti aréne, alebo potom v Steel Aréne. Oprieť sa chceme o našu obranu, lebo tá, až na poslednú štvrtinu súboja v Brne, bola zatiaľ výborná," dodal generálny manažér Kositu 2013 Košice.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jendrichovský: Pred nami je kľúčový duel