Jedenástka aj vylúčenie podpílili Sabinovu konár

Zatiaľ mlčí. Najlepší strelec Sabinova z minulej sezóny Róbert Lapoš sa ešte  nepresadil.
Zatiaľ mlčí. Najlepší strelec Sabinova z minulej sezóny Róbert Lapoš sa ešte nepresadil. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|19. aug 2014 o 00:00

Káder MFK Slovan prešiel rapídnymi zmenami a skúsených matadorov nahradili iní, menej ostrieľaní jednotlivci.

V doterajšom priebehu najvyššej regionálnej futbalovej súťaže je postavenie niektorých celkov nemilým prekvapením. Do tejto kategórie patria aj Sabinovčania, ktorí vedno s Bardejovskou Novou Vsou ako jediní v štyroch vystúpeniach nezaknihovali žiadne víťazstvo. Táto bilancia iste neteší trénera Pavla Šaršalu ani náročných priaznivcov, ale treba vidieť aj to, že káder MFK Slovan prešiel rapídnymi zmenami a skúsených matadorov nahradili iní, menej ostrieľaní jednotlivci.

SABINOV. Vyzerá to tak, že kolektív sa ešte len zohráva, vnútorne sceľuje a hľadá svoju tvár.

Predsa len odchody bratov Andraščíkovcov, Verešpeja či Janigu sa negatívne premietajú do kvality herného prejavu.

Okrem toho aj úvod ročníka nebol po stránke žrebu najideálnejší, lebo mužstvo narazilo po vstupnom meraní síl a tesnej porážke na pôde Plavnice na troch bývalých účastníkov III. ligy.

V uplynulom kole museli hráči aj ich priaznivci prehltnúť ďalšiu domácu horkú pilulku. V derby s juniormi Tatrana Prešov sa zrodila druhá prehra vo vlastnom prostredí v tejto sezóne.

Domáci síce pomerne skoro prehrávali, ale dokázali odpovedať na vedúci zásah súpera. Zlomom bola situácia na konci prvej polhodiny hracieho času, keď brankár Sabinova Drahus fauloval prenikajúceho protihráča Šafranka, bol vylúčený a z nariadeného pokutového kopu sa Prešovčania znovu ujali vedenia.

Po zmene strán po pár minútach rezerva Tatrana pridala tretí zásah a hostitelia stačili tesne pred koncom už iba skorigovať prehru druhým gólom.

„Potom sme už nemali dostatok síl na to, aby sme dosiahli aspoň remízu,“ konštatoval útočník Sabinova Róbert Lapoš, ktorému sa nepozdávalo to, či sa udialo pred červenou kartou.

„Pred týmto zákrokom mal byť podľa nás odpískaný nedovolený zákrok na nášho kapitána Dlugoša, ale rozhodca do píšťalky nefúkol. Súper sa zmocnil lopty a išiel sám na našu bránu. Toto značne ovplyvnilo ďalší priebeh stretnutia. Nebyť vylúčenia a penalty, určite by sme si trúfli na lepší výsledok. Hrali sme dlho o jedného menej, čo hostia využili na to, aby mali loptu častejšie vo svojej moci, ale dovtedy – hlavne po našom vyrovnávajúcom góle - sme boli minimálne vyrovnaným súperom, ak nie niekedy aj lepším.“

Čaká na prvý zásah

Pre Róberta Lapoša malo toto súperenie špeciálny náboj vzhľadom na to, že v letnom prípravnom období koketoval s prestupom práve do Tatrana.

Tesne pred začiatkom sezóny ešte nebolo jasné, či sa jeho pobyt v tréningovom tábore zeleno–bielych odzrkadlí aj v zmene dresu, nakoniec sa nič nekonalo a zostal, kde bol.

„Pár dní pred štartom som sa dozvedel, že nejdem nikam, hoci ja som už bol dohodnutý, ale potom nastali nejaké zmeny a všetko sa zmenilo. Ani sám presne neviem, čo sa stalo, že z môjho odchodu zišlo. Určite ma to zaskočilo aj sklamalo. Predbežne som dohodnutý na tom, že by som do Prešova mal prísť na celú zimnú prípravu, ale uvažujem aj o tom, čo ešte bude,“ konštatoval urastený hrotový hráč, ktorého tiež neteší jeho bilancia.

Je momentálne bez dosiahnutého gólu. Menšou náplasťou bolo akurát to, že naposledy na prvý zásah Sabinova prihrával.

Od najlepšieho kanoniera uplynulého ročníka bývalej IV. ligy sa ale očakáva podstatne viac.

„Už by bolo načase, aby som sa rozbehol a uchytil. Určite k mojej pohode neprispelo ani to, keď som sa dozvedel, že sa vraciam späť, ale verím, že ako sa rozbehne mužstvo, tak i ja nájdem správnu mušku,“ dodal R. Lapoš.

Naznačil, že dosiaľ sa tímu MFK Slovan najviac darilo vo Vranove, kde získal nateraz jediný bod za remízu, a naopak, najbiednejšie to išlo v Plavnici.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jedenástka aj vylúčenie podpílili Sabinovu konár