Jasečko zavrel oči a rozhodol

Rozhodujúci moment tretieho finále: Puk je po strele z Jasečkovej hokejky v košickej bráne.
Rozhodujúci moment tretieho finále: Puk je po strele z Jasečkovej hokejky v košickej bráne. (Autor: TASR/Lukáš Furcoň)
Sportnet|4. apr 2011 o 00:00

Skúsený obranca Popradu Stanislav Jasečko bol hrdinom včerajšieho tretieho finálového stretnutia play-off medzi Popradom a Košicami. V 6. min. predĺženia totiž strelou od modrej rozhodol o víťazstve kamzíkov.

Skúsený obranca Popradu Stanislav Jasečko bol hrdinom včerajšieho tretieho finálového stretnutia play-off medzi Popradom a Košicami. V 6. min. predĺženia totiž strelou od modrej rozhodol o víťazstve kamzíkov i o tom, že stav série znížili Podtatranci na 1:2 na zápasy.

POPRAD. Ostrieľaný matador po zápase neskrýval obrovskú radosť i úľavu zároveň. „Nebola to žiadna mierená strela, skôr veľký 'náhoďák' a padlo to tam. A že je lepšie strieľať takto, ako sa pripravovať a mieriť. Dávame málo gólov, a preto som rád, že napriek tomu to dnes na víťazstvo stačilo. Vrátili sme sa späť do série a ideme ďalej. Keď nám to začne padať, verím, že túto sériu môžeme ešte otočiť," naznačil S. Jasečko.

Už po štvrtýkrát v tejto sezóne sa o víťazovi zápasu medzi Popradom a Košicami rozhodlo pod Tatrami až v nadstavenom čase. Po predchádzajúcich troch výhrach Košičanov po samostatných nájazdoch sa tentoraz radovali kamzíci v predĺžení.

„Pred začiatkom predĺženia sme si povedali, že chceme rozhodnúť. Nájazdy s Košicami v tomto i v minulom roku sme totiž mali katastrofálne. Išli sme do toho a vyšlo to. Myslím si, že sme vyhrali zaslúžene, lebo ani v predchádzajúcich zápasoch v Košiciach sme herne nezaostali. Podali sme zodpovedný výkon a šancí na rozhodnutie zápasu sme mali dostatok už v riadnom hracom čase. Najmä príležitosť Lundberga v posledných sekundách tretej tretiny volala po góle. Verím, že toto víťazstvo nás ešte viac nakopne a že aj v pondelňajšom zápase podáme podobný výkon. Perfektní fanúšikovia nám veľmi pomohli a my hráme nielen kvôli sebe, ale aj kvôli nim. Z víťazstva máme obrovskú radosť, no už po polnoci začneme myslieť na nový zápas. Trochu sa s chlapcami zasmejeme a od polnoci začne nová práca," poznamenal bezprostredne po stretnutí S. Jasečko.

((a))

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jasečko zavrel oči a rozhodol