Halák sa vracia a Slovan bude mať dilemu. Hokej ma naučil počkať si, vraví Lašák

Slovenský brankár Jaroslav Halák pôsobil naposledy v tíme NHL New Yorku Rangers.
Slovenský brankár Jaroslav Halák pôsobil naposledy v tíme NHL New Yorku Rangers. (Autor: TASR/AP)
Boris Vanya|16. feb 2024 o 11:43

Slovan má momentálne jedného z najlepších brankárov v lige.

BRATISLAVA. Zatiaľ posledný zápas odchytal Jaroslav Halák 14. apríla minulého roka, keď v Madison Square Garden čelili domáci New York Rangers v NHL Torontu. Halák inkasoval tri góly a Rangers prehrali 2:3.

Bratislavský rodák sa teraz po dvadsiatich rokoch vracia do klubu, v ktorom vyrastal. Slovan administratívne dotiahol jeho angažmán.

To znamená, že keď sa Halák presunie z Ameriky na Slovensko a bude sa už na to cítiť, môže za Slovan nastúpiť. 

Dlhá pauza nie je problém

"Veľmi si vážim záujem Slovana o moje služby. Je to klub, z ktorého som sa odrazil do veľkého zámorského hokeja. Aj preto by som chcel byť v tejto chvíli absolútne korektný a otvorený k vedeniu klubu, svojim budúcim spoluhráčom a v neposlednom rade k fanúšikom Slovana.

Uvedomujem si, že som viac ako desať mesiacov nestál v bránke v súťažnom zápase, aj keď som sa po celý ten čas snažil udržiavať v dobrej fyzickej kondícii.

S manažmentom Slovana sme sa dohodli, že do klubu prídem a podpíšem riadny kontrakt, iba ak bez problémov prejdem dôkladnou zdravotnou prehliadkou a moje telo potvrdí, že je stopercentne pripravené absolvovať záťaž v zápasoch, ktoré klub čakajú vo vyvrcholení sezóny," citoval 38-ročného brankára klubový web Slovana. 

Podľa trénera brankárov slovenskej reprezentácie Jána Lašáka by dlhá pauza bez zápasovej praxe nemala byť vážny problém.

"Stáva sa, že sa brankári zrania, pretrhnú si krížny väz, príde leto a sú aj sedem mesiacov mimo. Nie je to žiadna raritná situácia. Vezmime si Denisa Godlu. Dlhšie nechytal, potom trénoval s juniorkou v Spišskej Novej Vsi a keď prišiel do Slovana, trvalo mu dva-tri týždne, než sa dostal do formy a chytá ako lusk," vysvetľuje Lašák.

Reprezentácia je zatiaľ iba teória

Halákov príchod však postaví realizačný tím Slovana pred dilemu - koho poslať do bránky?

"Bude zaujímavé, ako sa s tým Slovan vyrovná. Má jedného z najlepších brankárov v lige, Godla chytá momentálne výborne a privedú k nemu brankára, ktorý by bol ešte stále veľmi platný v NHL," vraví Lašák.

Slovan je sedem kôl pred koncom základnej časti v tabuľke Tipos extraligy ôsmy, ale na priamu miestenku do štvrťfinále (prvých šesť) stráca iba štyri body. Godlovi robí po odchode Kanaďana Jareda Coreaua dvojku Samuel Baroš.

Ak by sa Halák na slovenskom ľade ukázal v dobrej forme, mohol by zvýšiť konkurenciu na brankárskom poste aj pri nominácii na majstrovstvá sveta v Česku.

Reprezentačný tréner brankárov je v tejto otázke zatiaľ opatrný. "Hokej ma naučil počkať si na niektoré situácie. Poďme krok za krokom. Jaro ešte nenastúpil, nemal žiadne vyjadrenia, že ide do toho a všetko je to zatiaľ v rovine teórie," dodal Lašák.

Halák chytal na majstrovstvách sveta naposledy v roku 2011 v Bratislave, reprezentačný dres mal na sebe aj na olympijskom turnaji v Soči 2014. Výbornými výkonmi sa prezentoval v tíme Európy na Svetovom pohári 2016. 

Tabuľka Tipos extraligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Halák sa vracia a Slovan bude mať dilemu. Hokej ma naučil počkať si, vraví Lašák