Halák má namierené do Slovana, podpis zmluvy má jeden háčik

Jaroslav Halák.
Jaroslav Halák. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|16. feb 2024 o 00:20

Jaroslav Halák chytal naposledy za New York Rangers.

BRATISLAVA. Hokejový Slovan Bratislava je veľmi blízko k tomu, aby sa pred blížiacim sa play-off Tipos extraligy posilnil o hviezdne meno.

Podľa informácii z klubového webu krátko pred koncom prestupového obdobia administratívne dotiahol možný príchod brankára Jaroslava Haláka.

Definitívne rozhodnutie má prísť v najbližších dňoch.

"Veľmi si vážim záujem Slovana o moje služby. Je to klub, z ktorého som sa odrazil do veľkého zámorského hokeja. Aj preto by som chcel byť v tejto chvíli absolútne korektný a otvorený k vedeniu klubu, svojim budúcim spoluhráčom a v neposlednom rade k fanúšikom Slovana," uviedol Halák a pokračoval:

"Uvedomujem si, že som viac ako desať mesiacov nestál v bránke v súťažnom zápase, aj keď som sa po celý ten čas snažil udržiavať v dobrej fyzickej kondícii.

S manažmentom Slovana sme sa dohodli, že do klubu prídem a podpíšem riadny kontrakt, iba ak bez problémov prejdem dôkladnou zdravotnou prehliadkou a moje telo potvrdí, že je stopercentne pripravené absolvovať záťaž v zápasoch, ktoré klub čakajú vo vyvrcholení sezóny," doplnil.

Brankár Jaroslav Halák, obranca Milan Jurčina a kanadský útočník Sidney Crosby počas semifinále ZOH 2010.
Brankár Jaroslav Halák, obranca Milan Jurčina a kanadský útočník Sidney Crosby počas semifinále ZOH 2010. (Autor: TASR)

Príchod Haláka do Bratislavy by bol pre klub vítanou správou, pretože pred pár dňami pre zdravotné problémy opustil káder Kanaďan Jared Coreau.

Aktuálne je brankárskou jednotkou Denis Godla, ktorému pri stredajšej výhre nad Spišskou Novou Vsou 2:1 kryl chrbát Samuel Baroš.

Halák naposledy pôsobil v drese New Yorku Rangers a posledný zápas odchytal 14. apríla 2023 proti Torontu Maple Leafs. V tomto ročníku bol na skúške v tíme Carolina Hurricanes, ale miesto v tíme si nevybojoval.

V zámorskej profilige pôsobil celkovo v siedmich kluboch, v základnej časti dosiahol 295 víťazstiev, pričom 53-krát si udržal čisté konto. 

Na začiatku svojej kariéry získal v roku 2003 striebornú medailu na MS do 18 rokov a za seniorskú reprezentáciu nastúpil na troch majstrovstvách sveta a dvoch olympijských hrách, vrátane turnaja vo Vancouveri.

Slovensko reprezentoval aj v rámci Tímu Európy, ktorý v roku 2016 prekvapil hokejovú verejnosť na Svetovom pohári, kde až vo finále nestačil na Kanadu.

Tabuľka Tipos extraligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Halák má namierené do Slovana, podpis zmluvy má jeden háčik