Janusa povolali do prvého tímu Tampy Bay

Jaroslav Janus
Jaroslav Janus (Autor: SITA/AP)
TASR|25. feb 2010 o 14:17

Mladý slovenský hokejový brankár Jaroslav Janus dostal premiérovú pozvánku do tímu Tampa Bay Lightning.

Tampa Bay.

V klube zámorskej NHL by mal trénovať, kým si jeho fínsky kolega Antero Niittymäki bude plniť povinnosti na olympijskom turnaji vo Vancouveri. Zámorské médiá o tom v stredu informoval viceprezident a generálny manažér klubu Brian Lawton.

Janus, ktorého si "blesky" vybrali vlani v 6. kole draftu z celkovej 162. pozície, podpísal s Tampou Bay profesionálnu zmluvu presne na Nový rok. Prvého januára sa zároveň presunul z kanadskej juniorskej súťaže OHL do v poradí druhej najvyššej severoamerickej ligy AHL, kde nastupoval za tím Norfolk Admirals. Na farme si viedol úspešne, v 12 vystúpeniach za "admirálov" dosiahol priemer 2,09 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 92,1 percent. Člen All-Star tímu na juniorských MS z prelomu rokov 2008-2009 ťahal aktuálne šnúru štyroch víťazstiev, pričom jedenkrát si udržal čisté konto.

Dvadsaťročný prešovský rodák si vyskúšal dres s bleskom na hrudi už vo vlaňajšom predsezónnom kempe, keď odchytal tretiu tretinu, predĺženie a nájazdový rozstrel v prípravnom stretnutí proti Dallasu. Počas pobytu v A-tíme ho na farme nahradí Matt Lundin, starší brat obrancu Lightning Mikea Lundina, ktorý v stredu podpísal s Norfolkom skúšobný kontrakt.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Janusa povolali do prvého tímu Tampy Bay