Janus pomohol Slovanu otočiť, s Avtomobilistom vyhral 3:1

(Autor: SITA)
Tomáš Prokop|15. nov 2013 o 13:41

Najlepším hráčom zápasu bol opäť brankár Janus. Bratislavčania rozhodli tromi gólmi v záverečnej tretine.

  • Slovan zvíťazil nad Jekaterinburgom 3:1 najmä vďaka výbornému výkonu brankára Janusa
  • Domáci sa v prvej polovici nevedeli dostať do zápasu, Janus však držal výsledok 0:1
  • V 42. minúte vyrovnal Vondrka a víťazný gól zariadili 10 minút pred koncom mladíci zo štvrtého útoku
  • Bratislavčania hrajú najbližšie opäť doma, v nedeľu o 17.00 h privítajú Barys Astana. Pozrite si kompletný program

Slovan Bratislava - Jekaterinburg 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)

Góly: 42. Vondrka (Miklík), 50. Šťastný (Daňo, Bakoš), 60. Bližňák (Miklík, Vondrka) - 22. Malychin (Lazarev, Viklund)

Slovan: Janus - Škoula, Sersen, Sigalet, Kutlák, Štajnoch, Mojžíš - Bartovič, J. Mikúš, L. Hudáček - Miklík, Bližňák, Vondrka - Netík, Ölvecký, Kukumberg - M. Daňo, A. Šťastný, M. Bakoš

Avtomobilist: Kovář - Lepistö, Viklund, Megalinskij, A. Antonov, Gusev, Triamkin, Postnikov, Rybnickij - Lazarev, Malychin, Černov - Simakov, Jemelejev, Demagin - A. Stewart, Lewandowski, Jefimov - Deveaux, Streľcov, Golyšev


((galeria))

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava začali proti Avtomobilistu Jekaterinburg zle. Ruský klub ukázal od úvodných minút, že už nemá nič spoločné s minulým rokom, keď patril k najslabším v KHL.

Domácich tlačil a po pár minútach nastrelil tyčku. Zdalo sa, že svoju veľkú prevahu využije, na strely viedol po prvej tretine 17:6. Slovan držal výborne chytajúci Janus, ktorý hasil veľké chyby obrany.

Avtomobilist sa nakoniec dočkal prvého gólu už na začiatku druhej dvadsaťminútovky, keď sa presadil z blízka Malychin.

Ruský tím mal šance aj v ďalších minútach, ale brankár bratislavského klubu predviedol ďalšie skvelé zákroky.

Janus chytil 36 striel

„Pomohlo mi, že prvé strely boli z diaľky, rozchytal som sa. Nezačali sme dobre ako zápas predtým. Nestrieľali sme, nedostali sme sa do tlaku," hovoril Janus.

"Hlavné bolo, že sme to vydržali a ubránili sme výsledok nula jedna. Som tu od toho, aby som takto chytal každý zápas, ak chceme byť úspešní.“ Celkovo pochytal 36 striel.

„Prvú tretinu sme hrali zle, chýbal nám pohyb v súbojoch jeden na jedného. Vďaka bojovnosti a výbornému výkonu Jara Janusa sme uhrali prvú tretinu,“ dodal tréner Rostislav Čada.

Rozhodol Šťastný

Do tretej tretiny vstúpil jeho tím v oveľa väčšej pohode. Hráči zlepšili korčuľovanie a začali im vychádzať aj kombinácie. Už po minúte a pol sa krásnou strelou do horného rohu bránky presadil Michal Vondrka.

Tréner Čada dával v poslednej tretine väčšiu príležitosť aj výborne hrajúcemu štvrtému útoku, ktorý viedol najmä agilný Marko Daňo. Ten sa nakoniec dočkal víťaznej prihrávky na gól Andreja Šťastného, ktorý rozjasal divákov peknou oslavou na ľade.

„Súper dobre korčuľoval, ale my sme to vedeli zlomiť. Oslava bola taká spontánna. Napadlo mi to v tej chvíli,“ hovoril mladý center.

Tretí gól Slovana pridal Mário Bližňák do prázdnej bránky. Slovenský tím si tak pripísal dôležité tri body.

Hlasy po zápase:

Rostislav Čada (tréner Slovana): "V úvodnom dejstve sme predviedli zlý výkon. Chýbal nám pohyb a nehrali sme dobre jeden na jedného. Aj vďaka Janusovi sme prvú tretinu udržali. Približne v polovici duelu sme vyrovnali hru a s blížiacim sa koncom sme hostí zatlačili."

Anatolij Jemelin (tréner Jekaterinburgu): "Gratulujem Slovanu k víťazstvu a dobrej hre. Rozhodujúcim okamihom bola naša presilovka o dvoch korčuliarov, v ktorej sme hrali veľmi zle."

Andrej Šťastný (útočník Slovana, autor rozhodujúceho gólu): "Mali sme horší vstup do duelu, ale som rád, že sa nám podarilo otočiť a zvíťaziť. Pri mojom góle chalani spravili výbornú prácu a ja som len vystrelil. Súper dobre korčuľoval, ale zdolali sme ho bojovnosťou."

Martin Štajnoch (obranca Slovana): "V strednom pásme sme si nevedeli prihrať do jazdy a to nás brzdilo. Od druhej tretiny sme to trochu zjednodušili a prišlo to. Dosť nám pomohli fanúšikovia, ktorí nás podržali aj za nepriaznivého stavu."

Jaroslav Janus (brankár Slovana): "Prvá tretina nám nevyšla. Absolútne sme nestrieľali a nevedeli sme sa dostať do tlaku. Som rád, že sme to vydržali a aj keď až v tretej tretine, ale dočkali sme sa nášho tlaku a gólov. Dnes sme odviedli každý svoju prácu, aj keď asi nie v každej tretine, ale potiahli sme to ako kolektív dokonca a to je podstatné."


Online

60. min. Slovanisti dotlačili puk do prázdnej bránky a zápas rozhodol. Bližňák 3:1.

58. min. Janus skvelými zákrokmi drží Slovan vo vedení, Jekaterinburg hrá už bez brankára.

54. min. Slovan hral presilovku, ale šance sa mu využiť nepodarilo. Hrajú sa posledné minúty, somáci stále vedú 2:1.

50. min. Slovan otočil zápas druhým gólom. Strelil ho Andrej Šťastný, asistoval mu Marko Daňo.

46. min. Slovan hrá v tretej tretine veľmi aktívne, Hudáček opäť skvele manévroval v útočnej tretine. Šancu však mal aj súper.

42. min. Slovan vyrovnal hneď v úvode tretej tretiny. Vondrka strelou spomedzi kruhov trafil do bránky.

Druhá tretina sa skončila, Slovan dnes gól zatiaľ nedal a tak prehráva 0:1.

37. min. Slovan bude musieť vydržať jeden a pol minúty oslabenia o dvoch hráčov. Bránia sa Škoula, Sersen a Bartovič. Slovan sa napokon veľkému tlaku ubránil.

33. min. Slovan sa snaží, ale nedarí sa mu dať gól. Hudáček si krásne povodil hráčov súpera, prihral Ölveckému, ale ani on gól nedal.

21. min. Slovan sa hneď v prvých sekundách bránil oslabeniu. Nebezpečne pred vlastným brankárom zasahoval Miklík, hokejku stratil Kutlák a Sersen ani nestihol dokorčuľovať a Slovan dostal gól.

Prvá tretina skončila bez gólov. Slovan však tú druhú začne v oslabení.

20. min. Posledné sekundy prvej tretiny dohrá Slovan v oslabení, na trestnú lavicu za hákovanie ide Sersen.

16. min. Hostia mali obrovskú šancu, Janus niekoľko sekúnd netušil kde je puk, hoci sa hralo bezprostredne pred bránkou. Stále sa mu darí a štadión skanduje jeho meno.

10. min. Janus si za úvodné minúty zachytal, za prvých desať minút už mal šesť zákrokov a súper ešte nastrelil tyčku.

7. min. Slovan hral prvú presilovku, ale využiť sa mu ju nepodarilo. Mal šance aj tlak, stav je stále 0:0. Gólom neskončila ani nebezpečná strela jedného z útočníkov súpera, skončila na tyčke.

3. min. Prvú strelu na domácu bránku Janus vyrazil a puk sa oblúčikom dostal na jeho bránku. Hostia hrajú v Bratislave veľmi aktívne.

0. min. Zápas sa začína s pár minútovým meškaním. Na štadióne je opäť skvelá atmosféra.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Janus pomohol Slovanu otočiť, s Avtomobilistom vyhral 3:1