Jančuška uvoľnil na univerziádu iba Gápu

Veľký lazaret. Aj pred dnešným duelom má Jančuška o čom premýšľať.
Veľký lazaret. Aj pred dnešným duelom má Jančuška o čom premýšľať. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|10. dec 2013 o 00:00

Hokejisti z Popradu sa po trojzápasovej domácej sérii predstavia na ľade Martina.

Hokejová extraliga dnes pokračuje zápasmi 30. kola. Kamzíci z Popradu sa po trojzápasovej domácej sérii predstavia na ľade Martina.

POPRAD. Z možných deviatich bodov získali Popradčania iba štyri. Žilinu deklasovali 7:1, no potom nestačili na Košice (0:3) a v nedeľu už po štvrtýkrát v sezóne prehrali aj s Nitrou (1:2 po samostatných nájazdoch).

Bod proti Nitre však napokon bol pre domácich úspechom, keďže ich kabínu zasiahol poriadny lazaret. Po odchode Kasíka do Českých Budějovíc sa to na kamzíkov akosi zosypalo.

Proti corgoňom nemohla nastúpiť až trojica bekov (Suchý, Fabian, Kurali), a tak tréner Jančuška musel dať príležitosť juniorovi Denisovi Šterbákovi a útočník Jakub Drábek bol nútený odohrať celý duel na poste obrancu.

Okrem toho viacero popradských hráčov nastúpilo so sebazaprením a traja z nich odstúpili z hry už po prvej tretine (Takáč, Paločko, Nagy).

„Variantov veľa nebolo, aj preto sme povolali juniora Šterbáka. Nepočítali sme s tým, že tesne pred zápasom odstúpi kvôli chorobe Suchý. S piatimi obrancami sa hrať nedá, preto sme do obrany zaradili aj útočníka Drábeka. Už v minulosti hrával na tomto poste v Žiline a ako jediný z útočníkov sa javil, že by mohol zastať túto úlohu,“ vysvetlil tréner HK Poprad Milan Jančuška.

Vynútené riešenie sa osvedčilo, obrancovia forsírovali jednoduchý hokej. „Museli sme takto hrať. Zo šiestich bekov, ktorých sme mali, boli dvaja juniori, Gaborčík so Šterbákom a útočník Drábek. Pre Šterbáka to bol dokonca prvý extraligový zápas. Samozrejme, bolo to cítiť, hlavne v presilových hrách, súčinnosti a kombinácii. Strácali sme veľa pukov. Na druhej strane som spokojný s poslednou tretinou, v ktorej to už bolo lepšie. Škoda, že sme to v samostatných nájazdoch nedotiahli do víťazného konca, hoci sme v nich viedli 2:1,“ poznamenal Jančuška.

Stopol ich lazaret v tíme

Pred dnešným duelom v Martine bude mať kouč Popradu opäť starosti so zložením zostavy, keďže počas súboja s Nitrou odstúpili z hry Takáč, Paločko i Nagy. „Všetci traja chceli stretnutie dohrať, avšak zdravotné problémy im to neumožnili,“ ozrejmil Jančuška.

Z dôvodu veľkej maródky z trojice pôvodne nominovaných popradských hráčov na univerziádu v talianskom Trentine napokon odcestoval so slovenskou reprezentáciou iba útočník Peter Gápa. Brankár Dušan Sidor i obranca Daniel Brejčák museli ostať doma v Poprade.

Vzhľadom na zdravotnú situáciu v kádri som sa rozhodol, že z mužstva uvoľním iba Gápu. Sidor ani Brejčák na univerziádu nepocestujú,“ uzavrel Milan Jančuška.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jančuška uvoľnil na univerziádu iba Gápu