Nováčik z Pohronia našiel náhradu za trénera Nemca, do klubu sa vracia Rosinský

Nový tréner FK Pohronie Ján Rosinský na žiarskom štadióne.
Nový tréner FK Pohronie Ján Rosinský na žiarskom štadióne. (Autor: FK Pohronie)
SITA|20. aug 2019 o 12:30

Klub viedol pred desiatimi rokmi.

BRATISLAVA. Mužstvo nováčika najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy 2019/2020 FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa povedie z pozície hlavného trénera Ján Rosinský.

Šesťdesiatsedemročný odborník nahradil na tomto poste Milana Nemca, ktorý rezignoval zo zdravotných dôvodov.

"V Žiari nad Hronom som zanechal nejakú stopu a chcel by som v nej pokračovať, nadviazať na ňu a spolu s celým realizačným tímom, hráčskym kádrom a funkcionármi pomôcť Pohroniu dosiahnuť dobré výsledky," uviedol Rosinský prostredníctvom videa na oficiálnom facebookovom profile klubu.

V minulosti už klub zo Žiaru nad Hronom viedol v sezóne 2008/2009. Mužstvo vtedy vyhralo jesennú časť III. ligy, ale pre odchod sponzorov z dôvodu hospodárskej krízy sa pre finančné dôvody muselo odhlásiť zo súťaže.

"Presvedčili ma priatelia aj taká nostalgia, keďže je to 10 rokov odvtedy, čo som v Žiari nad Hronom skončil. Je to comeback, ktorý by mohol niečo priniesť," dodal.

Niekdajšiemu ligovému hráčovi bude asistovať Rastislav Urgela.

"Samozrejme, poznáme sa. Rasťa som skúšal na záverečných skúškach UEFA. V tomto smere ho poznám dokonalo. Tiež som mu prednášal na UEFA PRO licencii. Myslím si, že to môže byť dobrá spolupráca. Rasťo je fundovaný tréner, o čom svedčia aj výsledky, ktoré spolu s Milanom Nemcom dosiahli," poznamenal Rosinský, ktorého v Žiari nad Hronom milo prekvapila klubová infraštruktúra.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Nováčik z Pohronia našiel náhradu za trénera Nemca, do klubu sa vracia Rosinský