Jalčová: Záver sme si pokašľali

Sportnet|30. nov 2007 o 00:00

TOMÁŠ TÓTH, tomas.tothkorzar.skŽalostné trojky Kosit 2013 proti Valenciennes Klub, ktorý má vo svojej vitríne dve trofeje za víťazstvo v

TOMÁŠ TÓTH, tomas.tothkorzar.sk

Žalostné trojky Kosit 2013 proti Valenciennes

Klub, ktorý má vo svojej vitríne dve trofeje za víťazstvo v Eurolige, mohol ísť v Košiciach do kolien celkom pokojne. Basketbalistky Kositu 2013 Košice však núkajúcu sa možnosť zdolať vo štvrtom kole C-skupiny francúzsky US Valenciennes Olympic nevyužili. Slovenský majster prehral 58:62. Neuveriteľná smola ho postihla skôr, ako sa zápas začal, pri rozcvičke sa totiž zranila americká pivotka McCarvillová. Do diania na palubovke Infiniti arény nezasiahla a jej Košičanky zrejme stála víťazstvo.

KOŠICE. Francúzsky tím mohol prvý polčas súboja v Košiciach prehrať pokojne vyšším ako päťbodovým rozdielom. Lenže ani domáce nemali v koncovke svoj deň, a tak sa aktérky na každý kôš nadreli. Košičanky sa snažili nahradiť McCarvillovú, no darilo sa im to len miestami.

Chýbala McCarvillová

"Janel je lídrom družstva. Má svoju pozíciu v tíme, zo zostavy vypadla tesne pred začiatkom. Museli sme sa otriasť, na ihrisku sme dokázali, že vieme hrať aj bez nej, aj keď to bolo určite ťažšie. McCarvillová chýbala najmä v momentoch, keď to hráčky na obvode nevládali potiahnuť. V takých chvíľach sme lopty zvykli tlačiť cez ňu a ona zabrala. Teraz tam nebola," povzdychla si kapitánka Kositu 2013 Košice Ivana Jalčová.

Zvonku nepadalo

Slovenský majster sa často spolieha na streľbu z väčších vzdialeností. V stredu ho však totálne zradilo zakončovanie spoza trojkového oblúka. Neprejavila sa jedna zo silných zbraní. Košičanky nedali ani jedinú trojku, všetkých 12 pokusov mali neúspešných. "Tie trojky nám chýbali. Boli by nám dvihli sebavedomie. Najmä v správnych momentoch, lenže nám to nepadalo," poznamenala Jalčová. Paradoxne šesť trojbodových košov v závere pomohlo Valenciennnes udržiavať si aspoň minimálny náskok. "Pred zápasom nám tréner vravel, že nie sú nejaké strelkyne zvonku, stal sa pravý opak. Dávali nám body zvonku, my zase nie, čo je fakt paradox."

Bodovo ťahalo duo

Z 58 bodov domáceho celku dalo duo Michulková Jalčová 41. Ďalšie hráčky sa však bodovo nepridali. Gearldsová dala za vyše 30 minút len dva body. Stačilo naozaj málo a francúzsky klub, ktorý mal tak isto výpadky, by na Slovensku zaknihoval prehru. "Mali sme na nich jednoznačne. Koniec zápasu sme si pokašľali," priznala kapitánka. V posledných sekundách bol rozdiel len dvojbodový, ale Košičankám sa vyrovnať nepodarilo. "Stratili sme tam loptu. Potom sa hráčky súpera vyhýbali našim faulom. Už to z rúk nepustili, obe šestky pred klaksónom premenili."

Postupové ambície Kositu 2013 dostali trhlinu. S víťazstvom nad Valenciennes sa totiž rátalo. "Neostáva nám iné len vyhrať niečo aj vonku. Verím, že prekvapíme a budeme v hre o postup."

Ohldovú trápil žalúdok

Valenciennes si v boji o postup naopak polepšil. Víťazstvom v Košiciach zacelil ranu po domácej prehre s Namurom. "V prvom polčase sme dali dvadsať bodov, s takou streľbou sa zápasy vyhrávať nedajú. Ale po prestávke sme sa v tejto činnosti zlepšili. Spokojnejší som bol s obranou. Američanka Ohldová mala zdravotné problémy, nebola tak plnohodnotnou hráčkou, ale vykompenzovalo sa to tým, že domácim chýbala McCarvillová," povedal tréner francúzskeho celku Hervé Coudray. V jeho tíme odohrala vyše 34 minút aj Maďarka Réka Csernyová. "Dosť nám chýbala priebojnosť Nicole Ohldovej, ktorá mala žalúdočné problémy a nemohla ísť naplno. Trápili sme sa, najmä pod košom sme sa nepresadzovali tak ako zvyčajne. Nehrali dobre, dobre, že nám tam padlo niekoľko trojkových pokusov. Našťastie ani domácim to veľmi nešlo, ale dôležité je, že sme vyhrali. Ten, kto chce postúpiť, musí víťaziť," dodala maďarská pivotka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jalčová: Záver sme si pokašľali