Jachting: Výsledky 1.rozjazdy Mistral anulovali, Lapoš poskočil na 28.miesto

TASR|16. aug 2004 o 16:13

Atény 16. augusta (TASR) - Grécki organizátori jachtárskych súťaží po proteste trojice pretekárov anulovali výsledky nedeľňajšej prvej jazdy mužov v triede ...

Atény 16. augusta (TASR) - Grécki organizátori jachtárskych súťaží po proteste trojice pretekárov anulovali výsledky nedeľňajšej prvej jazdy mužov v triede Mistral. Rozhodnutie znamená aj polepšenie si postavenia slovenského reprezentanta Martina Lapoša vo výsledkovej listine, keď v prvej jazde obsadil poslednú 34. priečku, no v druhej sa však zlepšil a bol 28.

Organizátori informovali, že prvá jazda sa bude opakovať, no ešte neurčili jej presný čas ani dátum. Protest podali Ho Chi Ho z Hongkongu, Mariano Reutemann z Argentíny a Uruguajčan Angel Segura, ktorí argumentovali tým, že organizátori mali prerušiť prvú z celkovo 11 rozjázd, keďže ani jeden zo súťažiacich jachtárov neabsolvoval vytýčenú trať v časovom limite. Prvú rozjazdu vyhral domáci reprezentant Nikolaos Kaklamanakis, ktorý počas otváracieho ceremoniálu mal tú česť zapáliť olympijský oheň. Teraz sa však na čelo poradia dostal Poliak Przemyslaw Miarczynski. V pondelok majú jachtári v triede Mistral voľný deň.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Jachting: Výsledky 1.rozjazdy Mistral anulovali, Lapoš poskočil na 28.miesto