J. Hudáček: Ešte dve minúty a dostanem infarkt

Július Hudáček. Košickému brankárovi dali Rusi zabrať.
Július Hudáček. Košickému brankárovi dali Rusi zabrať. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|26. aug 2010 o 00:00

Tretí ročník turnaja Cassovia Hockey Cup, ktorý je aj Tatranským pohárom, bude pamätný aj včerajším stretnutím medzi hokejistami Košíc a CSKA Moskva.

Oceliari zdolali slávny ruský klub 3:1 a splnilo sa aj prianie košických organizátorov, Steel Aréna sa zaplnila, zápas sledovalo 8 000 divákov!

KOŠICE. Už pred stretnutím bolo jasné, že ani jeden z tímov si finále nezahrá. Dnes o 12.00 hod. budú bojovať o prvenstvo hokejisti Vítkovíc a Třinca. No včerajšie víťazstvo nad CSKA znamená, že o tretie miesto si na Cassovia Hockey Cupe zahrá tím HC Košice. Jeho súperom bude nemecký EC Kassel Huskies, ktorý včera zdolal Poprad vysoko 8:2. Oceliari získali cenný skalp ruského klubu aj vďaka výbornému výkonu brankára Júliusa Hudáčeka. Po víťazstve 3:1 sme sa ho opýtali:

Julo, po sérii prehier ste toto víťazstvo potrebovali ako soľ...

„Jasné, jasné, aj v príprave sa výhry cenia, my sme podľahli tímom, s ktorými sa od nás čakal dobrý výsledok, ale teraz zase prišla výhra z kategórie nečakaných. Nevravím, že v našej hre neboli chybičky, ale bojovali sme jeden za druhého. Do karát nám hralo, že s každou minútou boli Rusi viac nervózni, vedenie sme dokázali udržať."

Bol to váš doposiaľ najťažší zápas v príprave?

„Nielen v príprave, ale azda aj v kariére. Rusi nám dávali zabrať, naviac v hale bolo horúco, keby zápas trval ešte dve minúty, tak v tej bránke dostanem infarkt."

Zapotili ste sa aj preto, že hráči CSKA boli v útoku mimoriadne nebezpeční...

„Vedeli sme, že ruskí hokejisti sú nepríjemní najmä smerom dopredu, no v defenzíve im to škrípe. Celkom inak hrajú, keď ich mužstvo vedie. Našťastie, k tomu sa na našom ľade nedostali. No aj tak to bolo veľmi ťažké. Sú to výborní hráči, často spravia niečo, čo vôbec nečakáte. Ale ako vravím, v inej pohode sú, ak majú nejaký gólik k dobru. Naším malým zámerom bolo, aby sa nedostali na koňa. To nám aj vyšlo."

Gól Tomíka v 35. sekunde tretej tretiny vašej psychike určite pomohol...

"Robo to spravil skvele, trafil to pekne medzi betóny, nás upokojil a hráčov CSKA znervóznil. Všimol som si, že viackrát im z rúk vypadli hokejky, od nervozity do nich kopali. My sme sa až do konca snažili robiť si svoju prácu."

Aj vy ste už potrebovali zápas, v ktorom budete jasnou oporou tímu. Chytalo sa vám konečne dobre?

"Musím priznať, že mi to nešlo, nielen v zápasoch, ale ani na tréningoch. Už som bol z toho aj trochu nervózny. Niežeby som sa v tej bránke cítil zle, ale stále mi za chrbát padol nejaký gól. S Vítkovicami by sme pri mojej forme z konca uplynulej sezóny vyhrali 2:1, možno by to bolo 2:2. O to viac pracujem na tréningoch s trénerom, na extraligu chcem byť čo najlepšie pripravený."

V tretej tretine ste skúšali bleskovú rozohrávku, keď ste puk chceli trafiť vo vzduchu hokejkou. Toto budete musieť zrejme doladiť...

"Najskôr som rozmýšľal, že ten puk vykopnem ako kedysi Jaro Dragan, ale to som už raz spravil a vtedy som dostal desaťminútový trest. V poslednej chvíli som si to teda rozmyslel, hru som však nechcel prerušiť, tak som to skúsil trafiť hokejkou. Možno nabudúce."

Steel Aréna sa zaplnila, hoci išlo len o zápas na turnaji v rámci prípravy. Pozdávala sa vám atmosféra?

"V prvom rade treba povedať, že súper ako CSKA Moskva nechodí k nám každý deň. Dúfam len, aj kvôli divákom, že organizátorom tohto turnaja sa podarí každý rok vybaviť taký atraktívny tím. Hokej je pre ľudí a v Košiciach to platí dvojnásobne. Keď som videl na konci zápasu, ako robí celá hala vlny, mal som veľmi dobrý pocit. Bola to paráda."

V zápase o tretie miesto vás čaká nemecký Kassel. Tešíte sa na ďalšiu medzinárodnú konfrontáciu?

"My môžeme byť len radi, že to takto vyšlo, každý ťažký zápas sa ráta. Bolo by fajn zdolať aj účastníka nemeckej DEL-ky. Ale nebude to jednoduché, nám nemecký, rakúsky či švajčiarsky hokej nesedí. Hrajú jednoducho, s nasadením, tvrdo. My sme sa skôr vedeli prispôsobiť hre mužstva Lokomotiv Jaroslavľ ako prejavu rakúskych mužstiev. Nám skrátka viac sedia hraví súperi z Ruska, Česka. Ale aj s tým sa budeme chcieť popasovať, veď chceme vyhrať."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»J. Hudáček: Ešte dve minúty a dostanem infarkt