Ivan Rachůnek by chcel získať svoj prvý titul

Ivan Rachůnek. V českom drese si zahral aj proti Slovákom.
Ivan Rachůnek. V českom drese si zahral aj proti Slovákom. (Autor: tasr)
Sportnet|28. nov 2014 o 00:00

Na ľade Dukly Trenčín zažije v tíme oceliarov svoju premiéru. Klub si od neho sľubuje zvýšenie streleckej produktivity.

Tím slovenského hokejového majstra HC Košice posilnil 33-ročný český útočník Ivan Rachůnek, ktorý dnes na ľade Dukly Trenčín zažije svoju premiéru. Vedenie oceliarov si od neho sľubuje zvýšenie streleckej produktivity, ktorá trápi mužstvo od začiatku sezóny.

KOŠICE. Zlaté české ručičky by mali byť tou inštanciou, ktorá Košičanom dopomôže k potrebnej pohode a napraveniu streleckej mušky.

V posledných deviatich zápasoch strelili oceliari pätnásť gólov a slabšia koncovka sa prejavila aj na nečakaných zakopnutiach proti Skalici a Žiline.

Séria zápasov na súperových klziskách pre zverencov trénera Antona Tomka pomaly končí. Po dnešnom zápase v Trenčíne, ktorý figuruje v tabuľke na šiestom mieste, odohrajú košickí hokejisti ešte nedeľné televízne stretnutie v Martine.

O deň neskôr sa už predstavia domácemu publiku, keď v Steel Aréne privítajú reprezentačnú dvadsiatku.

Stavili na skúsenosti

Do metropoly východu zavítal skúsený útočník Ivan Rachůnek, ktorý má na svojom konte aj 46 reprezentačných štartov a v minulosti obliekal dres Zlína, Sparty Praha či naposledy fínskeho klubu Sport Vaasa. Ako sám potvrdil, na účinkovanie v Košiciach sa už veľmi teší aj preto, že pozná veľkú časť kádra.

„Košice ma oslovili asi pred štrnástimi dňami a veľa som o tej ponuke premýšľal a zvažoval ďalšie kroky. Pomohlo aj to, že som hovoril s Radkom Philippom a pánom Bakošom. Celkovo som mal z toho dobrý dojem, na základe ktorého som sa potom definitívne rozhodol,“ prezradil český útočník Ivan Rachůnek.

„Vedenie a tréneri odo mňa očakávajú, že pomôžem tímu k lepšej produktivite. V Košiciach sa mi zatiaľ páči, všetko je tu super a nemal som s ničím ani najmenší problém. Veľa chalanov z kabíny poznám. S Radkom Philippom sme spolu hrávali dosť dlho v Sparte Praha, odkiaľ poznám aj Melicherčíka. Z Českých Budějovíc poznám Petra Bartoša, Gabiho Spilara zo Zlína, takže poznám ich dosť a určite sa lepšie prichádza do tímu, kde vidíte známe tváre,“ povedal Rachůnek.

S bratom by si zahral rád

Bratia Rachůnkovci mohli hrať v jednom štáte, ale nie v rovnakej lige. Mladší zo súrodencov Tomáš totiž hrával za Slovan Bratislava, ktorý pôsobí v ruskej KHL. Bratislavský klub však s českým útočníkom akurát včera rozviazal kontrakt. Čo keby aj jeho zlákali Košice?

„Bolo by skvelé, keby sme si spolu mohli zahrať v jednom tíme, ale ešte sme sa o tom poriadne nebavili. Je to pomerne čerstvé a ani on sám zatiaľ netuší, kde budú jeho kroky smerovať a v ktorom klube bude pokračovať vo svojej kariére,“ vyjadril sa k celej situácii starší brat Ivan.

Ivan Rachůnek si zatiaľ na klubový titul nesiahol a tak verí, že sa mu to podarí prelomiť práve v Košiciach, o ktorých je známe, že majú každý rok tie najvyššie ambície.

„V Košiciach sa najviac teším na to, že budeme vyhrávať,“ pousmial sa Rachůnek a jedným dychom dodal: „Verím, že sa nám podarí vybojovať titul, po ktorom túžime nielen my hráči a vedenie tímu, ale aj fanúšikovia.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ivan Rachůnek by chcel získať svoj prvý titul