Iuventu preveria rumunskí súperi

Etablovala sa veľmi dobre. Julia Snopová potvrdzuje svoje kvality.
Etablovala sa veľmi dobre. Julia Snopová potvrdzuje svoje kvality. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|10. aug 2012 o 00:00

Úradujúceho slovenského majstra a účastníka Ligy majstrov Iuventu Michalovce čaká v týchto dňoch kvalitne obsadený turnaj v rumunskom Kluži.

MICHALOVCE. Úradujúceho slovenského majstra a účastníka Ligy majstrov Iuventu Michalovce čaká v týchto dňoch kvalitne obsadený turnaj v rumunskom Kluži, kde narazí na trojicu družstiev, ktoré budú podobne ako Zemplínčanky štartovať v európskych súťažiach – domáci Jolidon Kluž, HCM Baia Mare a Dunarea Braila.

Počas uplynulého víkendu sa zverenky trénerskej dvojice Ján Packa – František Urban predstavili na Barabás Cupe v maďarskom Veszpréme, kde postupne odohrali súboje s chorvátskou Zelinou (26:19), Siófokom (29:33) a domácim družstvom (28:29).

„Sme veľmi radi, že sme mohli takýto turnaj absolvovať. Výsledky boli tesné, s maďarskými celkami sme odohrali vyrovnanú partiu a otvorenú hádzanú. Dievčatá ukázali, že na ne majú. Veľmi dobre sme zahrali proti Zeline, účastníkovi Pohára EHF. Stále máme čo zlepšovať, niektoré veci nám už fungujú, ďalšie ešte nie,“ zhrnul vystúpenie u našich južných susedov Ján Packa.

Snopová výborne zapadla

Michalovčanky neboli ďaleko ani od skalpov Siófoku a Veszpému, ale kvôli zbytočným chybám sa samy pripravili o lepšie výsledky.

„K technickým chybám dochádzalo preto, lebo niektoré dievčatá stále neovládajú zladenie kombinácie v priestore a čase,“ uviedol lodivod Iuventy, ktorý aj v Maďarsku zapracovával do družstva dvojicu nových hráčok spoza východných hraníc.

„Je dôležité, aby čo najlepšie zapadli do tímu, Snopová sa etablovala veľmi dobre, Vinyuková má problémy,“ poznamenal J. Packa.

Rumunská škola

Slovenský šampión už dnes a zajtra odohrá v rumunskom Kluži ďalšie tri prípravné súboje. Na turnaji pod názvom Memoriál Tiberia Rusa nastúpia postupne proti Dunarei Braila (dnes o 10. hodine), Jolidonu Kluž (dnes o 18.45 hod.) a HCM Baia Mare (zajtra o 10. hodine).

„Čaká nás ťažká rumunská škola, kvalitné tímy, iná tvrdosť a iný systém hry. Aj teraz budeme brať väčší ohľad na zohratie družstva ako na výsledky. Avšak keď je možnosť, stále chceme vyhrať. Všetky hráčky sú zdravotne v poriadku, necestuje však s nami trojica Krebsová, Kovaličková a Bačíková, ktoré pôjdu s juniorským tímom na turnaj do Nitry,“ dodal J. Packa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Iuventu preveria rumunskí súperi