Iuventa v šlágri privíta lídra z Mostu. Doma s ním ešte nikdy neprehrala

Nikolete Trúnkovej sa v úvode roka strelecky darí. Chce v tom pokračovať aj proti Mostu.
Nikolete Trúnkovej sa v úvode roka strelecky darí. Chce v tom pokračovať aj proti Mostu. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|29. jan 2020 o 00:00

Trúnková: Kľúčom k úspechu bude obrana.

MICHALOVCE. Šláger celej jarnej časti spoločnej česko-slovenskej súťaže hádzanárok je tu. V michalovskej Chemkostav aréne sa uprostred pracovného týždňa (v stredu o 17.30 hod.) stretnú najúspešnejšie kluby svojich krajín ostatných rokov – domáca Iuventa a DHK Baník Most.

Hádzanárski priaznivci na Zemplíne sa môžu tešiť na súboj druhého s prvým, ktorý však nemôžeme nazvať zápasom o líderskú pozíciu, pretože „černí andělé“ majú v tabuľke pred Michalovcami vcelku komfortný náskok piatich bodov.

Most prechádza súťažou ako nôž maslom a pri Laborci zabojuje o jubilejné desiate víťazstvo v rade. Na pôde Iuventy mu však ruže nekvitnú a od postupu do interligy v sezóne 2010/11 ešte nikdy v Michalovciach nezabodoval.

Rozhodovať budú maličkosti

Vzájomné súboje týchto dvoch protivníkov sú v poslednom období ozdobou celej ligy. Aj jesenný duel v Moste priniesol kvalitnú hádzanú a víťazne z neho vyšiel Baník, ktorý triumfoval 26:25, hoci v druhom dejstve prehrával aj o päť gólov.

„Na zápas sa tešíme, nálada v kabíne je pred ním veľmi dobrá. Verím, že nadviažeme na predošlé dve výhry s Prešovom a Bánovcami a získame ďalšie dva body,“ začala debatu pivotka žlto-modrých Nikoleta Trúnková.

A kadiaľ by podľa rodáčky z Trenčína, ktorá na východ krajiny prišla v lete 2017 z ŠKP Bratislava, mohla viesť cesta na zdolanie lídra pelotónu?

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Iuventa v šlágri privíta lídra z Mostu. Doma s ním ešte nikdy neprehrala