Iuventa v Rumunsku ani raz nezaváhala

Najlepšia hráčka turnaja. Stala sa ňou Lucia Tobiašová (vpravo).
Najlepšia hráčka turnaja. Stala sa ňou Lucia Tobiašová (vpravo). (Autor: šm)
Sportnet|15. aug 2012 o 00:00

Porazila trojicu rumunských súperov, Lucia Tobiašová sa stala najlepšou hráčkou turnaja. Najbližšie ich čaká domáci súboj s poľským Nowym Saczom.



MICHALOVCE. Hádzanárky michalovskej Iuventy sa stali víťazkami Memoriálu Tiberia Rusa v rumunskom Kluži. Na tomto kvalitne obsadenom turnaji postupne zdolali Dunareu Braila, domáci Jolidon Kluž a na záver aj HCM Baia Mare. Úradujúci slovenský šampión zatiaľ v príprave odohral osem stretnutí, v ktorých dokázal až šesťkrát zvíťaziť a dvakrát ťahal za kratší koniec.

Iuventa Michalovce - Dunarea Braila 32:31 (18:16)

Takmer celý prvý polčas boli vo vedení hádzanárky štvrtého tímu rumunskej súťaže, avšak v jeho závere Iuventa nielenže vyrovnala, ale dostala sa aj do vedenia. Po prestávke sa naďalej hrala vyrovnaná hádzaná, ani jedno družstvo si nedokázalo vytvoriť väčší náskok. Tesne pred koncom vyhrávali Michalovčanky 32:30, Rumunky znížili, ale vybojovať aspoň remízu sa im už nepodarilo.

Pokutové hody: 5/3 - 7/7, vylúčené: 3:2. Divákov: 50.
IUVENTA: Gubiková, Medveďová - Bachyrievová, Geričová 2, Snopová 7, Szöllösiová 2, Hollá, Horňáková, Tobiašová 8/3, Hvostaľová, Wollingerová 7, Rebičová, Vinyuková 3, Trehubovová 3.

Jolidon Kluž – Iuventa Michalovce 23:30 (15:12)

Po prvom polčase to na víťazstvo zvereniek trénera Jána Packu vôbec nevyzeralo. V úvodnom dejstve totiž kopili chybu na chybu a nevychádzala im ani streľba. Domáce hráčky vyhrávali už o päť gólov, ale Gubiková výbornými zákrokmi držala Iuventu nad vodou. Aj po zmene strán pokračovala táto brankárka v kvalitnom výkone, Michalovčanky zlepšili obranu, začali sa presadzovať hlavne po rýchlych protiútokoch a v druhom polčase doslova koncertovali. Nakoniec vyhrali túto 30-minútovku 18:8 a tešili sa z druhého víťazstva na turnaji.

Pokutové hody: 2/2 - 4/4, vylúčené: 1:3. Divákov: 150.
IUVENTA: Gubiková, Medveďová - Bachyrievová 2, Geričová 2, Snopová 3/2, Szöllösiová, Hollá 3, Horňáková, Tobiašová 6/2, Hvostaľová 1, Wollingerová 5, Rebičová, Vinyuková, Trehubovová 8.

Iuventa Michalovce – HCM Baia Mare 30:29 (14:15)

Od začiatku sa hralo vo vysokom tempe a prvý polčas vyhralo rumunské družstvo o jeden gól. Po prestávke slovenský šampión pridal a 15 sekúnd pred koncom stretnutia vsietila Terézia Szöllösiová víťazný gól Iuventy, ktorá bez straty bodu triumfovala na celom turnaji a vybojovala si 1. miesto. Spojku Luciu Tobiašovú zároveň vyhlásili za najlepšiu hráčku turnaja.

Pokutové hody: 7/6 - 7/6, vylúčené: 4:1. Divákov: 120.
IUVENTA: Gubiková, Medveďová - Bachyrievová 1, Geričová 2, Snopová 9/6, Szöllösiová 2, Hollá 1, Horňáková 1, Tobiašová 4, Hvostaľová, Wollingerová 3, Rebičová 1, Vinyuková 3, Trehubovová 3.

Štyri previerky za štyri dni

Michalovčanky čaká počas najbližšieho víkendu ďalší turnaj, tentoraz tradičný domáci Memoriál Tomáša Jakubču, ktorý napíše už svoju 19. kapitolu. V sobotu a v nedeľu na ňom budú okrem Iuventy štartovať aj rumunský Jolidon Kluž, maďarský KC Barabás Veszprém a český DHC Zora Olomouc. Ešte pred turnajom však Zemplínčanky odohrajú prípravné stretnutie v Chemkostav aréne proti nováčikovi najvyššej poľskej súťaže Nowemu Saczu. Zápas je na programe vo štvrtok o 18. hodine.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Iuventa v Rumunsku ani raz nezaváhala