Iuventa potrápila Rostov, prehrala o tri góly

Takmer sa postarali o prekvapenie. Michalovčanky prehrali, do polčasu ešte viedli.
Takmer sa postarali o prekvapenie. Michalovčanky prehrali, do polčasu ešte viedli. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|12. nov 2012 o 00:00

Polčas dokonca vyhrala o gól, v druhom Rusky pridali a skóre otočili.



MICHALOVCE. Úradujúci slovenský šampión v hádzanej žien Iuventa Michalovce neuspel v úvodnom stretnutí 3. kola Pohára víťazov pohárov na vlastnej pôde s ruským vicemajstrom z Rostova na Done po výsledku 28:31, hoci prvý polčas vyhral o gól 15:14.

Zemplínčanky takmer počas celého prvého dejstva hry viedli a súperovi boli viac ako vyrovnaným súperom.

„S kvalitným protivníkom sme odohrali dobrý zápas. Škoda niektorých lôpt v obrane, ale určite sa nemáme začo hanbiť. Tréner nás v polčasovej prestávke chválil, no nezabudol povedať to, aby sme pokračovali vo výkone z prvej 30-minútovky a trošku sa aj zlepšili,“ povedala na úvod pivotka michalovského celku Dominika Horňáková, ktorá prekonala súperovu brankárku raz.

Poľavili v obrane

Až do 42. minúty držali zverenky kormidelníka Jána Packu s aktuálnym lídrom ruskej Superligy krok, potom však Rostovčanky „zapli“ na vyššie obrátky a vypracovali si trojgólový náskok. Michalovce síce dokázali znížiť na rozdiel jediného presného zásahu, no viac im súper nedovolil.

„Poľavili sme v obrane, čo hostky využili na strelenie gólov. Mohli sme aj vyhrať či remizovať, nakoniec sa šťastie usmialo na Rusky,“ pokračovala D. Horňáková.

Šance Iuventy v odvete vidí takto: „Máme o čo zabojovať, šanca existuje stále. Lopta je guľatá a zrodiť sa môže akýkoľvek výsledok.“ Odveta sa hrá v nedeľu v Rostove na Done.

Štatistika

Iuventa Michalovce (SR) - GK Rostov na Done (Rus.) 28:31 (15:14)

Zostava Iuventy: L. Černá, Medveďová - Bačíková, Geričová, Szőllősiová, Kovaličková, Rebičová, Hollá, Horňáková, Tobiašová, Hvostaľová, Snopovová, Viňukovová, Tregubovová. Najviac gólov za Rostov: Šimkuteová 8/2, Jarcevová 5. Pok. hody: 8/7 - 3/2, vylúčené: 3 - 6, ČK: 46. Djokičová (Rostov) za 3 vylúčenia, rozhodovali: Leszczynski a Piechota (obaja Poľ.), 1400 divákov.

red.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Iuventa potrápila Rostov, prehrala o tri góly