Iskra Svit sa dočkala dôležitého víťazstva

Konečne sa dočkali. Iskra Svit zdolala Banskú Bystricu.
Konečne sa dočkali. Iskra Svit zdolala Banskú Bystricu. (Autor: riso)
Sportnet|23. nov 2012 o 00:00

Presne mesiac a jeden deň trvalo čakanie basketbalistov Iskry Svit na druhé víťazstvo v sezóne.

Po piatich prehrách v rade si ho Podtatranci pripísali v domácom súboji proti Banskej Bystrici (88:77).

SVIT. V prvom polčase boli domáci jasne lepší a vyhrávali po ňom o 18 bodov (46:28).

Po obrátke však nepochopiteľne poľavili, čo bojovný súper využil a v úvode poslednej desaťminútovky stiahol rozdiel skóre na tri body. Záver však lepšie zvládli Sviťania, ktorí tak konečne opäť okúsili slasť víťazstva.

„Potrebovali sme toto víťazstvo. Verili sme si, že by sme tento zápas mali zvládnuť. V prvom polčase sme podali výkon, aký si predstavujeme. V tretej štvrtine na nás prišla psychická kríza. Ukázalo sa, že v tomto smere ešte máme čo robiť. Nemyslím si, že by Bystrica začala hrať lepšie, urobili sme niekoľko chýb a zrazu sme sa dostali pod tlak. Myslím si, že to bolo bezdôvodné, lebo súper nehral nič iné ako v prvom polčase. Bolo to možno o podcenení nejakých dvoch-troch situácií a namiesto zvyšovania náskoku bol zrazu súper na dostrel. Pod dojmom strašiaka ďalšej prehry sme začali mať obavy. To je tá psychická nepohoda, na ktorej musíme pracovať. Musíme si začať veriť vo vlastné sily. Pohoda príde hlavne s víťazstvami. Prvý polčas nám ukázal, čo môžeme hrať,“ uviedol prezident Iskry Svit Ján Drobný, ktorý opäť viedol mužstvo z lavičky.

Rovnako to tak bude aj zajtra v Prievidzi. „Na 99 percent to budem ja a pravdepodobne ešte aj na Interi. V Bratislave by už mať byť na zápase aj nový tréner,“ naznačil Drobný.

Začali hrať kolektívnejšie

V súboji proti Banskej Bystrici nastúpil v základe Svitu krídelník Boris Kovalík. Ešte viac ako táto skutočnosť ho ale potešilo víťazstvo.

„Určite ma potešilo, že som nastúpil v základe, lebo to nie je v každom zápase. Dôležitejšie je však pre nás toto cenné víťazstvo. Čakal som ho, lebo v ostatných zápasoch bola naša hra kolektívnejšia. V obrane sme začali hrať tvrdo a hlavne sme si začali pomáhať. Keď hráme ako tím, dokážeme si vybojovať hocijaké víťazstvo,“ povedal Kovalík.

Mrzel ho výpadok mužstva v tretej štvrtine. „Hrali sme niečo iné, ako sme si povedali v šatni. Keď sme sa vrátili k prvopolčasovej hre, dokázali sme vyhrať,“ poznamenal Kovalík.

Mužstvo počas sezóny prešlo viacerými hráčskymi zmenami, onedlho to bude zmena trénerská. Ako to v šatni vnímajú samotní hráči?

„Je určite ťažké stále sa prispôsobovať novým hráčom, trénerom. Stále je potrebné sa zohrávať a učiť sa nové akcie. Verím, že teraz sa to už stabilizuje a bude to len lepšie,“ uzavrel Kovalík.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Iskra Svit sa dočkala dôležitého víťazstva