Iskra hrá v piatok, v sobotu bude plesať

Dôležitý zápas. Iskra privíta Banskú Bystricu.
Dôležitý zápas. Iskra privíta Banskú Bystricu. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|30. jan 2015 o 00:00

Sympatický výkon podali basketbalisti Iskry Svit na palubovke vedúcej Prievidze.

Sympatický výkon podali basketbalisti Iskry Svit v stredajšom zápase SBL na palubovke vedúcej Prievidze. Dlho držali s domácim favoritom krok, aby napokon prehrali o 22 bodov (82:60).

SVIT. Prievidžania začali až príliš profesorsky a Svit ich kvalitnou obranou držal na dištanc. Úvodnú štvrtinu vyhrali hostia o bod (13:12).

V druhej desaťminútovke domáci zabrali, zlepšili streľbu a keď im padli aj nejaké trojky, vyhrali polčas o deväť bodov (36:27).

Aj v tretej časti si hostitelia udržiavali mierny náskok, ktorý bol pred záverečnou štvrtinou 13-bodový.

O víťazstve Prievidze rozhodla až posledná desaťminútovka, ktorú vyhrali domáci o deväť bodov.

Podtatranci však predvedeným výkonom nesklamali. Bodovo ich už tradične potiahla dvojica Smajlagič (25), Jackson (19), ktorá zaznamenala dovedna 44 bodov.

„Prievidza zaslúžene vyhrala. Hrali sme takticky tri štvrtiny zápasu, kontrolovali sme výsledok aj loptu. Máme nových hráčov, neboli takticky zohratí a behom minúty sme stratili zápas,“ povedal po stretnutí v Prievidzi tréner Iskry Svit Rudolf Jugo.

Stratili koncentráciu

O víťazstve Prievidze rozhodla lepšia trojková streľba. Zatiaľ čo domáci zaznamenali deväť úspešných pokusov spoza trojkového oblúka, hostia iba dva.

„Dnes bol prvý polčas z našej strany dobrý. Prvé tri štvrtiny sme sa držali so súperom. Vedeli sme, že obrana domácich je veľmi dobrá a vyrážajú do brejkov. Tomu sme zamedzili, avšak behom poslednej minúty v tretej štvrtine, keď sme stratili tri lopty, akoby sa naša hra rozsypala. Boli sme nekoncentrovaní a v poslednej štvrtine sme strácali lopty a tam sme prehrali zápas,“ konštatoval pivot Svitu Jozef Vojtek.

Basketbalový ples

Najbližší zápas čaká „medvede“ už dnes, keď na domácom ihrisku privítajú v dôležitom súboji Banskú Bystricu.

Tá v stredu vyhrala na domácej palubovke nad Interom Bratislava (84:83).

Dôvodom tohto predohrávaného duelu je, že zajtra sa vo Svite bude plesať. Pod Tatrami sa totiž uskutoční 1. reprezentačný ples Iskry Svit.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Iskra hrá v piatok, v sobotu bude plesať